top of page

Sammenhæng savnes i statsministerens udmeldinger

Af Marianne Olsen

Statsministeren viser handlekraft og ’står på mål’ for sine beslutninger, som hun siger. Men når hun lukker Danmarks grænser, er det udelukkende en politisk beslutning. Gid hun ville lytte mere til fagligheden. Det ville skabe balance i udmeldingerne.

De gange, Mette Frederiksen har optrådt sammen med Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm, har der været en balance. Brostrøm har understreget at regeringens beslutning er politisk, og at han naturligvis bøjer sig for den. Samtidig er han saglig og så oprigtig, som saglighed forlanger. Han er troværdig. Det ville være godt om statens vilje og faglighedens erkendelse var til stede i én person. Men det er uheldigvis ikke vores virkelighed.

Vi kender det fra den uhyggelige historie, hvor vi først fik håb for udsatte børn, da Mette Frederiksen sagde undskyld til Godhavnsdrengene, men siden forsømte børn i de hjemlige asylcentre og demonstrerede en uhørt kynisme over for danske børn i de syriske flygtningelejre.

Spørgsmål om denne forskelsbehandling er stillet igen og igen. Dem svarer statsministeren ikke på, men derfor skal de alligevel stilles.

Alle danske skal hjem: hvad bliver der af vore danske børn i de syriske flygtningelejre? De lider endnu mere, end vi gør med smittefaren her i landet.

Hvad gør man for vore medmennesker i asylcentrene? De centre er også centre for smitte. Hvad gør den viljestærke statsminister ved det?

I går fik jeg opfordring til at skrive under på en indsamling:

”Den danske regering har med kort varsel lukket landets grænser med henvisning til at det vil kunne stoppe udbredelsen af CORONA smitten. På landsdækkende TV kl. 12 d.15.3. sagde landets statsminister, at der ikke er evidens for denne beslutning, og at den er ren politik. I disse tider vil vi ikke have politik, men omtanke og saglighed. Tiltaget splitter familier og venner. Skriv under, hvis du ønsker at vise, at du finder beslutningen om lukkede grænser uden evidens forhastet.”

Pludselig sidder vi selv i den situation, den danske stat i mange år har budt vore flygtning ved at splitte deres familier ad.

I øvrigt: Hvem af de højtplacerede, som har en stemme i medierne, er i stand til at modsige de ondskabsfulde folk, der tillader sig at sige, at smitten er kommet på grund af indvandring? Den ondeste og mest livsfarlige smitte er af mental art. Den er kommet fra DF-medlemmer.

Vore arbejdsvillige læger slider i det i døgndrift, hvad enten de har danske eller syriske eller andre rødder. Det bør fremhæves af hver eneste patient, der bliver taget hånd om. Tak for hele sundhedspersonalet der viser os barmhjertighed som deres kald.

Karen Margrethe Høskuldsson har skabt en forside til SOS Racismes tidsskrift, som er blevet næsten profetisk:

Hænder der griber fat og lader samfundet virke med alle de beskæftigelser, der er nødvendige, for at vi kan leve sammen. Et fællesskab med sammenhængskraft i mange farver.

Comments


bottom of page