top of page

Samtalegrupper skal fremme sameksistens

Center for Sameksistens inviterer til tre samtalegrupper, der gør deltagerne klogere religion, samfund og omsorgsarbejde.


Foto: Center for Sameksistens


Center for Sameksistens - også kaldet Islamisk Kristent Studiecenter - inviterer til samtalegrupper under overskriften Sameksistens. Deltagere er primært unge med henholdsvis kristen og muslimsk baggrund.


En ny måde at drive dialog på

Den førstkommende gruppe kaldes ”Ungeforum”. Det er en ny måde at drive dialog på, hvor man ikke starter med at tale om religiøse temaer, men i aktuelle samfundsmæssige og politiske temaer. Derfra kan man inddrage relevante religiøse emner.

- Gruppen tager emner op, som vi alle må forholde os til, og derefter refererer til kristendom og islam, lyder oplægget.

Ungeforum mødes den første mandag hver måned – første gang den 3. oktober.


Religiøse spørgsmål i centrum

Kort efter starter gruppe 2, der zoomer ind på islam og kristendom.

- Denne gruppe er en mere traditionel dialoggruppe, hvor religiøse spørgsmål er i centrum. Gruppen vil efter eget valg og egen interesse arbejde med temaer i relation til islamisk og kristen teologi, lyder beskrivelsen.

Gruppen mødes første onsdag i måneden, næste gang den 5. oktober.


Muslimsk sjælesorg under udvikling

Den 3. gruppe er nærmest et kursus og handler om kristen-muslimsk diakoni, dvs. omsorgsarbejde. Gruppen starter først den 9. januar 2023 og samles derefter anden mandag i hver måned.

- Det er noget ganske nyt, at muslimer forsøger at udvikle en muslimsk forståelse af sjælesorg og andre former for diakoni. Det er derfor helt naturligt, at vi er diakonale sammen, skriver Center for Sameksistens.


Læs mere om grupperne her. Og mød Center for Sameksistens (IKS) her.

Comments


bottom of page