top of page

Seminar giver indblik i Kaj Munks liv og værker

Interesserede kan få indblik i den kendte modstandspræsts komplekse personlighed og mangefacetterede produktion ved et Kaj Munk-seminar i Vedersø den 29. og 30. september 2023.


Christian Grund Sørensen er en af foredragsholderne. Foto: Svend Løbner


Kaj Munk Selskabet og Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet, indbyder til et seminar med fem spændende foredrag om den kendte modstandspræst Kaj Munks liv og værker.

Seminaret finder sted fredag den 29. og lørdag den 30. september i Vedersø, hvor Kaj Munk var sognepræst, nærmere betegnet på Feriecenter Vedersø/Danland i Vedersø Klit.

Foredragsholderne er forskere i hver deres del af Kaj Munks enorme produktion af prædikener, skuespil, digte og avisartikler.


Ricardt Riis er cand.theol. og tidligere præst ved Horsens Klosterkirke (1967-2002) og har deltaget i Forum Teologi/Naturvidenskab gennem mange år. Han vil fortælle om Kaj Munks splittede sind.


Christian Grund Sørensen er er cand.theol., cand.it. og ph.d. og sognepræst. Han er sideløbende postdoc ved Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet, hvor han har redigeret en samling i tre bind med Kaj Munks prædikener. Han vil fortæller om Kaj Munk som grundtvigianer.


Niels Jørgen Langkilde er mag.art. i nordisk litteratur, kommunikationsdirektør, redaktør, formand for Den Konservative Presseforening og redaktionsmedlem i KLF, Kirke og Medier. Han vil fortælle om Kaj Munk som journalist.


Ida Gammelmark er stud.theol. ved Aarhus Universitet og arbejder som studentermedhjælper med Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet. Hun vil fortæller om Madonnaskikkelsen i Munks skuespil.


Jette Damsgaard Madsen er cand.mag. i dansk og historie arbejder som forsker og akademisk medarbejder ved Kaj Munk Forskningscentret ved Aalborg Universitet. Hun vil fortælle om Kaj Munks kvindesyn.


Seminaret er med undtagelse af Kaj Munk Selskabets generalforsamling lørdag eftermiddag åbent for alle. Blot skal man selv aftale spisning med konferencecentret.

Σχόλια


bottom of page