top of page

Stem for den sunde fornuft

LEDER: Skal politikere også ved dette valg tage os ved næsen og trække os med ind i deres spindikterede verdensbillede langt fra den konkrete virkelighed, vi alle sammen befinder os i?


Svend Løbner. Pressefoto: Michala Linn.


Danmark står i akut mangel på arbejdskraft i pleje og sundhedssektoren. Alligevel sender vi unge ud af landet, som netop uddanner sig for at bidrage til vores velfærd. Sikke en sundhedspolitik!


Samtidig splitter Danmark familier, idet unge piger sendes væk, mens deres brødre og forældre må blive i landet. Sikke en familiepolitik!


Pigerne sendes bl.a. til Syrien, hvor diktator Bashar Al-Assad stadig hersker og forfølger og fængsler enhver, der ikke retter ind. Hvad mon der ser med piger, hvis brødre flygtede, fordi de ikke som soldater ville slå andre mennesker ihjel? Sikke en udlændingepolitik!


De, der af frygt ikke vil rejse ud af landet, isolerer vi under fængselslignende forhold på såkaldte hjemrejsecentre. Sikke en integrationspolitik!


Og nu vi er ved det: Mens erhvervslivet sukker efter højtuddannede medarbejdere, skræmmer vi de fleste af dem væk, fordi den vanvittige udlændingepolitik siver ned gennem samfundet i form af et sprog, der nedgør mennesker, der har lidt mere teint end de fleste herhjemme. Sikke en erhvervspolitik!


Som om det ikke var nok, udpeger vi ghettoer, nedriver boliger, opretter særlige strafzoner og tvinger mennesker væk fra lokalområder, hvor de netop har integreret sig. Sikke en boligpolitik!


Man må knibe sig selv i armen. Det er ulogisk, uvirkeligt og ja, umenneskeligt. Vil vi som danskere med en lang demokratisk, rettighedsbaseret og kristen tradition virkelig finde os i det?


Skal politikere også ved dette valg tage os ved næsen og trække os med ind i deres spindikterede verdensbillede langt fra den konkrete virkelighed, vi alle sammen befinder os i?


For det er jo det, der sker, når vi ser andre mennesker som andet end medmennesker, der har krav på samme rettigheder og muligheder som vi selv. Familier, som blot drømmer om et liv i sikkerhed og en fremtid for deres børn. Unge, som allerede har vist, at de hellere end gerne vil uddanne sig, for at de kan arbejde og betale skat til gavn for os alle sammen.


Stem for den sunde fornuft! Jeg siger ikke, hvem og hvilket parti, du skal stemme på. Men kast dig ind i debatten, tryk politikerne på maven og hold dem op på en medmenneskelig politik.

Commentaires


bottom of page