top of page

Sjælsmarkfamilier flyttes til nedslidt center i Avnstrup

Flytter afviste flygtningefamilier fra ilden til asken? Fra helvede til helvedes forgård? Noget tyder på det. Regeringen har besluttet at flytte afviste asylansøgere og deres familier fra et center til et andet, fra det udskældte Sjælsmark til Avnstrup ved Lejre.

Det betyder små forbedringer, men stadig at børnene vokser op på et center, der langt fra minder om hjemlige omgivelser.

Formand for Refugees Welcome Michala Bendixen ser både positive og negative sider ved flytningen. Først den positive:

– Centret bliver kun for familier, ingen enlige. De får adgang til køkkener igen, og penge til at købe mad for. Der åbnes en vuggestue. Centret skal fortsat drives af Røde Kors, så familierne slipper væk fra Kriminalforsorgen, adgangskontrol, pigtrådshegn og uanmeldte ransagninger af værelser, fortæller hun på Facebook.

– De børn, som i dag går i skole i København eller Nordsjælland kan fortsætte der. Familierne kan stadig komme i Trampolinhuset og se deres kontaktfamilier.

Men der er også en negativ side:

– Avnstrup er et gudsforladt, trøstesløst sted med lange, rungende gange og ikke ét hyggeligt opholdsrum. Isoleret og svært at komme til og fra. Alt for stort og meget nedslidt. Ikke et sted, hvor et barn nogensinde vil føle sig hjemme eller velkommen. Alt i alt: Det mindst ringe, slutter Michala Bendixen.

Comments


bottom of page