top of page

Sjælsmarks børn: Vi tegner bare det, vi har set

Opdateret: 15. jan. 2021


Video viser klip fra forårets udstilling på Kunsthal Charlottenborg: ”Sjælsmarks børn rykker ud”.


Blandt de ca. 1.100 afviste asylansøgere, der lige nu befinder sig i Danmark, er en del kristne kurdiske/iranske børnefamilier, der bor på Udrejsecenter Sjælsmark ved Hørsholm.

Det skriver Tværkulturelt Center, der under Coronakrisen fortsat har kontakt med nogle af familierne, der blandt andet har deltaget i internationale gudstjenester arrangeret af Tværkulturelt Center i samarbejde med lokale sognekirker.

Her har centret og kirkerne mødt nogle af de 45 børn og unge, der deltog i forårets udstilling “Sjælsmarks børn rykker ud” på Kunsthal Charlottenborg. Udstillingen fortæller om, hvordan flygtningebørn- og unge i Danmark oplever virkeligheden på et udrejsecenter, og hvad de har set og oplevet, før de kom hertil.

Udstillingen kulminationen på Projekt Nødhjælpskunst som blev startet af billedkunstner Camilla Blachmann for et år siden.

 
 

Tre professionelle billedkunstnere lavede et kreativt værksted for børn og unge i Sjælsmark. De ville gerne hjælpe børnene til, gennem kunsten, at fortælle deres historier, dele deres drømme og få afløb for de kaotiske tanker og frustrationer, som deres situation har affødt.

På Kunsthal Charlottenborg malede børnene direkte på væggene og udstillede de mange værker, der handler om håb, kærlighed og sammenhold.


Comments


bottom of page