top of page

Skandinavisk hjælpeorganisation uddeler nødhjælp i Ukraine

Krigen hærger Ukraine, og folket flygter. Children’s Mission har arbejdet i landet i 30 år og uddeler nu mad og andre fornødenheder til især familier med børn.


Children's Mission opretter suppekøkkener på gaderne. Foto: Children's Mission


- Vores medarbejdere i Ukraine vælger at blive for at kunne hjælpe mennesker, siger Bo Wallenberg, der generalsekretær i Children’s Mission med base i Malmø.

Children's Mission er en af ​​Ukraines største hjælpeorganisationer. I 30 år har organisationen været på stedet for at hjælpe udsatte mennesker. Children’s Mission har base i Lutsk i det vestlige Ukraine, men arbejder i hele landet.


Nødhjælpsbro

Under urolighederne i 2014 kom store interne flygtningestrømme fra det østlige Ukraine til det vestlige Ukraine og Volyn-regionen, hvor Children’s Mission arbejder.

- Nu ser vi en endnu værre situation. Derfor styrker vi vores nødhjælpsbro med humanitær hjælp til Ukraine. Vi går ind og køber fødevarepakker til flygtningefamilier. Vi forbereder vores lejr, så den midlertidigt kan modtage flygtninge. Vi sender nødhjælpssendinger til landet hurtigst muligt, siger Bo Wallenberg.


10 kilo mad for 100 kroner

Humanitær hjælp er på Children’s Mission lager, men der er brug for hjælp til fødevarepakker og transport. Derfor appellerer Bo Wallenberg til støtte.

- For 100 kroner kan vi give ti kilo mad til en flygtende familie!

Children’s Mission i Ukraine uddeler tusindvis af tons humanitær bistand hvert år. Hvert år får omkring 200.000 mennesker hjælp gennem 300 samarbejdspartnere, såsom hospitaler, børnehjem, skoler og plejehjem, men også den svenske redningstjeneste, de sociale myndigheder og hjælpeorganisationer.
Kommentare


bottom of page