top of page

Skuden er vendt i Mission Øst

Årsmøde viste en effektiv organisation, der nu også er polstret til fremtiden.


Foto: Anthony Bates, Mission Øst


I 2020 førte skiftet af regnskabsprincip til en negativ egenkapital, men allerede i 2021 blev det vendt til en positiv egenkapital på over kr. 1.000.000.

Sådan skriver hjælpeorganisationen i en pressemeddelelse fra et årsmøde, der ikke blot viste gode tal på bundlinjen, men også imponerende tal om udsatte mennesker i verden, der er blevet hjulpet.


”Sammen om barmhjertighed”

Sammen om at vise barmhjertighed! Denne overskrift opsummerer Mission Østs strategi, og den fik sandelig ben at gå på i 2021, viste det sig på organisationens årsmøde i Karlslunde Strandkirke den 28. august.

Her kunne generalsekretær Betina Gollander-Jensen bl.a. fortælle, at i 2021 modtog over 140.000 mennesker nødhjælp, 51.000 fik adgang til rent drikkevand, 38.000 fik hjælp til at modstå naturkatastrofer, 19.000 lærte at dyrke bæredygtigt og at 14.000 personer med handicap fik hjælp til at blive inkluderet i skole og samfund.


Også efter Talebans magovertagelse

Omsætningen på 76 millioner kroner fra offentlige og private donorer gjorde, at Mission Øst sammen med over 20 partnerorganisationer kunne gøre gavn i de mest afsidesliggende og udfordrede egne af verden.

Også i Afghanistan efter Talebans magtovertagelse i august. Her fik 77.000 mennesker hjælp til at overleve en fødevarekrise, 32.000 modtog Coronabeskyttelse og over 10.000 mennesker fik undervisning i at dyrke egne afgrøder.

Private givere og fonde donerede i alt 27 millioner kroner i 2021.


Ny indsats i Nigeria og øget hjælp til Syrien

2021 blev også året, hvor Mission Øst startede hjælpearbejde i det nordøstlige Nigeria, hvor tusindvis af mennesker er drevet på flugt af terrorister. Her modtager fordrevne penge til mad, så de kan overleve de første kristiske 6-9 måneder på flugt.

I land efter land har familier fået hjælp og støtte til at klare sig. Således også i Armenien, Irak, Libanon, Myanmar, Nepal, Syrien og Tadsjikistan. Hjælpeprogrammer i Syrien og Libanon er øget med 20 procent i forhold til året før – og selv om det byder på store udfordringer at overføre penge til Syrien.

- Jeg dybt taknemmelig for den tillid, vores donorer og private støtter udviser os ved igen i år at bakke op om vores livsvigtige programmer, udtaler generalsekretær Betina Gollander-Jensen og tilføjer:

- Og jeg er imponeret og stolt af vores dygtige medarbejdere og partnere, der har formået at hjælpe så mange fattige og sårbare mennesker i de fjerneste egne, mennesker, der lever i krise, udsat for naturkatastrofer eller er på flugt fra krig og konflikt. Mennesker der nu er bedre stillet.


Økonomien er vendt og vokser

Efter et turbulent 2020 var år 2021 et konsolideringsår for Mission Øst.

Med udgangspunkt i ansættelsen af en ny generalsekretær blev organisationen optimeret, vedtægterne opdateret og en ny strategi ”sammen om at vise barmhjertighed” lagt, fortalte Mission Østs formand Torben Andersen.

- Samtidig fuldførte Mission Øst skiftet af regnskabsprincip, så det flugter Danida og andre store donorers ønske. I 2020 førte skiftet af regnskabsprincip til en negativ egenkapital, men allerede i 2021 blev det vendt til en positiv egenkapital på over kr. 1.000.000. Denne udvikling forventes at fortsætte i 2022.

Mission Øst er således bedre polstret til at imødegå fremtidens udfordringer og møde akutte behov. Pejlemærket er fortsat, at alle – både bestyrelse, medarbejdere, partnere og donorer – er sammen om at vise barmhjertighed i verden.


Artiklen er skrevet i samarbejde med Mission Øst.

Comments


bottom of page