Socialdemokratisk skoleleder forsvarer syriske flygtningebørn
Skoleleder Allan Lauenblad fra Vejen kunne godt bruge et svar fra Mattias Tesfaye om det rimelige i, at en familie fra nabobyen Andst sendes tilbage til Damaskus.

Faksimile fra JyskeVestkysten
Skoleleder på Østerbyskolen i Vejen, Allan Lauenblad, melder sig nu på banen i forhold til Al-Kholi-familien fra Andst, der risikerer hjemsendelse til Damaskus i Syrien. Den yngste datter går nemlig på Østerbyskolen i Vejen, skriver JyskeVestkysten.
Udlændingestyrelsen vurderer, at det område, familien kommer fra i Damaskus, er sikkert. Derfor har familien fået afslag på at få forlænget sin opholdstilladelse i Danmark. Afslaget fra Udlændingestyrelsen er nu anket til Flygtningenævnet.
Forstår ikke Mattias Tesfaye
- Hvad er det der gør, at hun skal til Syrien, når hendes hjem er Danmark? spørger Allan Lauenblad.
Han er aktivt medlem af Socialdemokratiet og har flere gange været opstillet til Vejen Byråd. Men han kan ikke forstå integrations- og udlændingeminister Mattias Tesfayes dispositioner:
- Jeg har brug for, at Mattias Tesfaye forklarer mine elever og lærere, hvorfor Lana skal sendes til Syrien, når hun er dannet som dansk. Jeg kan ikke forklare dem det, siger han til JyskeVestkysten.
Har taget danske værdier til sig
Sagen fylder en del på lærerværelset, skriver avisen. For Østerbyskolen er nemlig som folkeskoler generelt ansvarlig for undervisning i danske værdier og dannelse.
Og de værdier har Lana taget til sig efter fem-seks år i Danmark, mener han.
- Man glemmer, at unge i 10-15 årsalderen er inde i en identitetsperiode, siger Allan Lauenblad. - Et ungt menneskes identitet skabes i teenagetiden. Her skabes der selvstændighed og spor til voksenlivet. Lana befinder sig i det stadie, hvor hun finder identitet i det danske samfund. De danske værdier og kulturen bliver en del af hendes tankegang, hvor hun endda drømmer på dansk. Lana og hendes søskende er danske, skriver Allan Lauenblad i et læserbrev til avisen.