top of page

Syriske regeringsstyrker dræber stadig civile

Efter 10 års borgerkrig fortsætter drab på civile i Syrien. I 2021 er 723 personer dræbt – de fleste af syriske regeringsstyrker. Det dokumenterer en hovedkilde til FN.Det syriske netværk for menneskerettigheder (SNHR) meddelte i sin månedlige rapport for juni, at ”udenretslige drab” krævede 723 civile liv i første halvdel af 2021. Blot i juni 2021 blev 95 civile dræbt, heraf 22 børn og otte kvinder - samt 11 personer efter tortur.

Forbrydelserne er ifølge rapporten udført systematisk - hovedsageligt af syriske regeringsstyrker og tilknyttede militser.

Det syriske netværk for menneskerettigheder (SNHR) er hovedkilde til FN’s registrering af krigshandlinger i det borgerkrigshærgede Syrien.

Rapporten for første halvår af 2021 noterer, at de fortsatte drab i landets forskellige regioner, at Syrien er et af de værste, hvis ikke det værste, land i verden hvad angår dødsfald blandt borgere på grund af drab udenfor lov og ret, herunder drab under tortur.

Rapporten dokumenterer som nævnt 723 civile dødsfald fra parterne i konflikten de første seks måneder af 2021, herunder 145 børn og 79 kvinder.


Læs nyheder og rapporter fra Det syriske netværk for menneskerettigheder (SNHR) her.

Comments


bottom of page