Syriske regeringsstyrker dræber stadig civile

Efter 10 års borgerkrig fortsætter drab på civile i Syrien. I 2021 er 723 personer dræbt – de fleste af syriske regeringsstyrker. Det dokumenterer en hovedkilde til FN.Det syriske netværk for menneskerettigheder (SNHR) meddelte i sin månedlige rapport for juni, at ”udenretslige drab” krævede 723 civile liv i første halvdel af 2021. Blot i juni 2021 blev 95 civile dræbt, heraf 22 børn og otte kvinder - samt 11 personer efter tortur.

Forbrydelserne er ifølge rapporten udført systematisk - hovedsageligt af syriske regeringsstyrker og tilknyttede militser.

Det syriske netværk for menneskerettigheder (SNHR) er hovedkilde til FN’s registrering af krigshandlinger i det borgerkrigshærgede Syrien.

Rapporten for første halvår af 2021 noterer, at de fortsatte drab i landets forskellige regioner, at Syrien er et af de værste, hvis ikke det værste, land i verden hvad angår dødsfald blandt borgere på grund af drab udenfor lov og ret, herunder drab under tortur.

Rapporten dokumenterer som nævnt 723 civile dødsfald fra parterne i konflikten de første seks måneder af 2021, herunder 145 børn og 79 kvinder.


Læs nyheder og rapporter fra Det syriske netværk for menneskerettigheder (SNHR) her.

63 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle