top of page

Syv organisationer: Stop hjemløshed nu

Hjemløse er blevet hverdag – i storbyerne, men i stigende grad også i mellemstore byer og i landkommunerne. Det kan vi ikke være bekendt.

Det skriver syv organisationer i et fælles åbent brev til regeringen i anledning af det ny folketingsår. De syv organisationer er Røde Kors, Sand – De hjemløses landsorganisation, Projekt Udenfor, Kirkens Korshær, Sammenslutningen af Boformer for Hjemløse i Danmark, Kofoeds Skole og Hjem til alle alliancen.

Årsagen er, at hjemløshed i Danmark er ”et foruroligende stort problem”. Hver aften er der 6.500 mennesker, der lægger sig til at sove på gaden, i trappeopgangen eller i en midlertidig seng på et forsorgshjem.

Hver tredje hjemløs er under 30 år, og antallet af gadesovere, grønlændere og ældre blandt hjemløse er steget.

De syv organisationer opfordrer derfor samtlige politiske partier til at lægge en ny plan for at stoppe hjemløsheden i Danmark.

I 2013 satte den daværende SRSF-regering et mål om at mindske antallet af hjemløse til 4.000 mennesker i 2020. Men udviklingen er gået den forkerte vej, og antallet er nu steget til 6.500. Derfor er der brug for en ny og bedre plan, oplyser organisationerne.

”Det er på tide at stille et krav om, at alle kommuner med hjemløseproblemer forpligter sig på at løse problemet,” skriver de til regeringen.

”Vi skal stoppe hjemløshed i Danmark – sammen,” slutter de og ønsker det ny folketing “god arbejdslyst”.

Kommentare


bottom of page