top of page

Taler regeringen over hovedet sammen?

Jeppe Kofod vil ikke samarbejde med Assad-regimet som han kalder ”et brutalt styre”. Alligevel sender Mattias Tesfaye hundredvis af syriske flygtninge tilbage til Damaskus.”Grundet den nuværende sikkerhedssituation i Syrien henviser vi til den danske ambassade i Beirut.” Det står sort på hvidt på Udenrigsministeriets hjemmeside ”Danmark i Syrien”.

Den danske ambassade i Damaskus er altså lukket, fordi det er for farligt at opholde sig i den syriske hovedstad. Samtidig er det netop Damaskus, flere hundrede syriske flygtninge sendes tilbage til på ordre af udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye.


Sololøb?

Sig mig, taler de over hovedet sammen i regeringen? Eller kører Mattias Tesfaye sololøb, når han netop har givet besked til hundredvis af velintegrerede syriske flygtninge, at de ikke længere må opholde sig i Danmark.

I realiteten betyder det, at danske syrere sendes tilbage til en brutal diktator, der ikke viger tilbage for at bombe og gasse sin egen befolkning.


Brutalt styre

Udenrigsminister Jeppe Kofod siger til Politiken, at ”…generelt er sikkerhedssituationen stadig ganske alvorlig i store dele af Syrien”. ”Vi kommer ikke til at samarbejde med Assad-regimet”, fortsætter han og kalder regimet ”et brutalt styre” (14. marts 2021).

Hvad er så meningen med at tilbagesende flygtninge dertil? Endda som det eneste land i Europa? Endda på trods af advarsler fra både Amnesty International og FN?


Krigsforbrydelser

En uafhængig undersøgelseskommission har netop afleveret en 20 sider lang rapport til FN’s Menneskerettighedsråd i anledning af 10-året for den syriske borgerkrig. Rapporten beretter om ”den mest afskyelige overtrædelse af international humanitær og menneskerettighedslov begået mod civilbefolkningen i Syrien siden marts 2011”.

”Overtrædelserne kan betyde forbrydelser mod menneskeheden, krigsforbrydelser og andre internationale forbrydelser, herunder folkedrab,” lyder rapporten, der bygger på 60 undersøgelser, 8.000 interviews og oplysninger om 3.200 konkrete overgrebsmænd.


Dyre politiske points

Så, Tesfaye: Lyt en gang til din egen ministerkollega i Udenrigsministeriet, lyt til dine kolleger i EU, lyt til eksperterne fra FN.

Kør ikke sololøb for billige politiske point. De er ganske dyre i virkeligheden. Det handler om menneskeliv.


Comments


bottom of page