top of page

’The missing link’

Virusmutationer fra England, Sydafrika og USA har vist, at det var en klog beslutning at slå alle danske mink ned.Statsminister Mette Frederiksen (S) er i disse dage ude i en veritabel mediestorm på grund af en enkelt sætning i en undersøgelsesrapport om statsministerens håndtering af Coronakrisens første bølge i foråret. Her sagde statsministeren, at myndighederne anbefalede en nedlukning af samfundet for at stoppe smittespredning, selv om sundhedsmyndighederne havde delte opfattelser.

Det handler om begrebet myndigheder. Dækker ordet embedsmændene eller tillige den folkevalgte regering?

Den lille diskrepans udnytter de borgerlige med Mai Mercado (K) i spidsen til at miskreditere statsministeren og sige, at hun løj eller i det mindste fortiede sundhedsstyrelsens og seruminstituttets delte opfattelse.

De borgerlige vil nemlig holde samfundet så åbent som muligt, mens regeringen hylder et forsigtighedsprincip om at holde virussen så langt fra livet som muligt. Når du kører ad stejle og snoede bjergveje: Vil du køre så tæt på afgrunden som muligt eller sørge for, at du hele tiden holder dig tæt på bjergvæggen?

Siden foråret er anden bølge af virusspredning i fuld gang, og da det viste sig, at mutationerne spredte sig med voldsom hast blandt 17 millioner sammenstuvede mink i lave stalde landet over, trådte Mette Frederiksen igen i karakter og beordrede alle mink aflivet.

Virusmutationer fra England, Sydafrika og USA har siden vist, at det var en klog beslutning. Om end en meget upopulær beslutning. Igen så de borgerlige deres erhvervsinteresser truet og fik fødevareminister Mogens Jensen fyret i det, der siden er kaldt minkskandalen.

Men hov, tænker de borgerlige slet ikke på, hvilke helt uoverskuelige konsekvenser det ville have fået, hvis regeringen med Mette Frederiksen i spidsen havde tøvet med at aflive alle mink og dermed sætte en stoppe for en uendelig række af farlige mutationer? Så havde vi haft en katastrofe i Danmark!

Det kan man vist kalde the missing link!

Jo, det er svært at multitaske og holde to tanker i hovedet samtidig. Men det er altså et krav til ansvarlige politikere, så de ikke blindt forfølger egne økonomiske interesser på bekostning af folkesundheden.

コメント


bottom of page