top of page

To timer om ugen gi’r god skolestart

En dag inviterede Pia Sigmund en familie med irakisk baggrund til middag. Forældrene blev født i Irak, og de to børn på 5 og 7 år blev født i Danmark. Børnene havde det sjovt og legede med LEGO efter middagen.

Men mens de legede, slog det hende, at børnene talte med accent og havde et begrænset ordforråd. Hun spekulerede på, hvordan børnene havde det i skolen og indså, at de sandsynligvis ville have stor fordel, både kulturelt og sprogligt, af samvær med en dansk voksen et par timer om ugen.

Idéen om To timer om ugen var født.

Siden 2008 har To timer om ugen arbejdet for at give flersprogede børn mellem 3 og 8 år et sprogligt, kulturelt og socialt løft. Målet er at skabe forudsætninger for, at børnene kan få en bedre skolegang og på lang sigt gennemføre en videregående uddannelse.

Hvert barn bliver matchet med en dansk frivillig, der tilbringer tid med barnet en gang om ugen i to timer, hvor de går ture, går på biblioteket, i zoologisk have, læser bøger, bager eller hvad de ellers kan finde på.

Det er nu 10 år siden, To timer om ugen blev startet i Odense. Projektet har høstet anerkendelse fra forældre, børnehaver, skoler – og fra børnene selv. Nogle af de børn, der startede tilbage i 2008, er nu voksne og er selv blevet frivillige i projektet.

To timer om ugen har for nylig åbnet en afdeling i Esbjerg og planlægger at oprette en i Aarhus, skriver European Website on Integration.

Comments


bottom of page