top of page

Tro giver håb og nyt mod i en sårbar livsfase

Tværkulturelt Centers inspirationskonference gav håbet en stemme, da der blev budt på spændende mad, musik og foredrag.


Niels Nymann Eriksen holdt foredrag om "tålmodighedens teologi".


"Giv håbet stemme" var temaet for Tværkulturelt Centers inspirationskonference i København den 12.-14. november. Og det var netop, hvad de godt 100 deltagere, der til sammen repræsenterede omkring 20 lande, formåede at gøre i ord, sang, musik og samtaler på tværs af meget forskellige livssituationer.


Tændte lys for alverdens flygtninge

Det gjorde ikke mindst indtryk at høre flygtninge og asylansøgere fra Iran, Afghanistan og Nigeria fortælle om, hvordan troen er en kilde til håb og nyt livsmod i en sårbar livsfase.

Ved den indledende forbønsgudstjeneste i Fredens Kirke blev der tændt lys for verdens flygtninge og bedt på dansk, engelsk og farsi. I det efterfølgende foredrag om kilder til håb understregede sogne- og ungdomspræst Wamwati Karuri med eksempler fra sit eget liv, at vi alle kan give andre håb ved at fortælle om det, Gud har gjort i vores liv.


Tilværelsens horisont er større

Konferencens hovedforedrag handlede om tålmodighedens teologi. Her mindede sogne- og indvandrerpræst Niels Nymann Eriksen om, at det er vigtigt at huske, at horisonten for vores tilværelse er langt større, end vi tror. Det er især vigtigt, når livet bliver uoverskueligt, og den strategiske tålmodighed ikke slår til.

- Vi er ikke blot henvist til egne mål, men må tro himlens og jordens skaber - og så bede om visdom til at skelne mellem det, vi kan ændre, og det, vi ikke kan gøre noget ved, sagde Eriksen.


Gør det lille, du kan

Tålmodighed er ikke det samme som at give op, sagde han. I en tid, hvor flygtninge marginaliseres i vores samfund, er der altid små ting, vi kan gøre.

- Lad os give det alt sammen til Gud og så hver især være klar til at tage fat på den lille del, der er min opgave, og som ligger inden for mine kræfter og mine muligheder. På den måde kan vi være med til at gøre denne verden til et sted, der minder mere om det, som Gud havde tænkt, da han skabte verden, sluttede Niels Nymann Eriksen.


Håbets musik

Hen over weekenden bød konferencen på et varieret program med personlige livshistorier fra Mellemøsten og Asien, seminarer om aktuel udlændingelovgivning og livet på et udrejsecenter, korsang fra Indonesien, Iran og Filippinerne og en 30-minutters klaverkoncert med temaet ”Music of Hope” ved den professionelle pianist Gustavo Cardinal fra Uruguay, der med sit virtuose spil tog publikum med på en forunderlig rejse ind i en anden verden.


Kulinariske lækkerier

Også det kulinariske blev der kælet for med indbydende buffeter fra det indonesiske, tyrkiske/iranske og etiopiske køkken tilberedt af medlemmer af københavnske migrantmenigheder og hertil et overdådigt verdenskagebord.

Søndag sluttede konferencen med festgudstjeneste i Sct. Andreas Kirke sammen med en af Danmarks ældste internationale menigheder, International Church of Copenhagen, der netop har fejret 60-års jubilæum.

Konferencen var arrangeret af Tværkulturelt Center i samarbejde med otte kirkelige organisationer, danske og internationale menigheder og migrantkirker.

Comments


bottom of page