top of page

Tyskland giver millionstøtte til fællesreligiøst projekt

Af Michala Linn, Berlin

Midt i Berlin er forberedelserne til konstruktionen af det fællesreligiøse bedehus House of One i fuld gang. Nu har projektet fået et økonomisk skulderklap i form af 71 millioner kroner fra den tyske føderale stat. Det besluttede den såkaldte budgetkomité i den tyske Bundestag fredag aften den 15. november.

– Vi er meget beærerede over tilliden fra den føderale regering, udtaler Roland Stolte, der er administrativ direktør i organisationen bag projektet på Houseofone.org.

Tysk stat bakker op om tværreligiøsitet

Projekt House of One omhandler konstruktionen af et fællesreligiøst hus med synagoge, moské og kirke under samme tag. Det er en vision, der fra starten er blevet mødt af stor opbakning fra de tyske myndigheder. Staten Berlin har allerede givet omtrent 75 millioner kroner til opførelse af bygningen, hvilket sender den samlede offentlige støtte op på i alt 146 millioner kroner.

Dertil kommer House of Ones oplysende og tværreligiøse arbejde, som har modtaget støtte fra bl.a. det tyske indenrigsministerium.

Projektet er budgetteret til at koste godt 320 millioner kroner, hvoraf 67 millioner kroner endnu skal findes. Organisationen forventer at kunne indsamle det resterende beløb ved hjælp af fundraising fra fonde og private donationer.

Religiøs fredelig sameksistens

Projektets formål er at være et levende eksempel og symbol på fred og dialog mellem de tre store verdensreligioner: jødedommen, islam og kristendommen:

– House of One vil blive et sted, hvor religioner lever i fredelig sameksistens, i stor åbenhed og i påskønnelse af mangfoldighed, lyder det på House of One’s hjemmeside.

Huset, der er det første af sin slags i verden, kommer til at ligge ovenpå ruinerne af Sankt Petri-kirke – Berlins første kirke, der blev ødelagt under Anden Verdenskrig. Indtil nu har arbejdet bestået i at klargøre grunden til det forestående byggeri. Men om blot få måneder, den 14. april 2020, vil den første grundsten blive lagt.

Comments


bottom of page