top of page

Vi kæmper fortsat for et flerkulturelt samfund

Opdateret: 26. dec. 2021

Redaktøren kaster et hurtigt tilbageblik på netmagasinets 1.100 artikler. Kampen for en værdig udlændingepolitik står stadig i fokus.


Svend Løbner er redaktør for Netmagasinet Sameksistens. Foto: Jette Vibeke Madsen.


Med årets sidste nyhedsmail vil redaktionen sige tak for et spændende og begivenhedsrigt år, der har givet anledning til mange gode artikler. Faktisk er vi i skrivende stund oppe på 1.122 artikler.

Det overrasker mig gang på gang, at vi hver uge kan sende en spændende, varieret og indholdsrig nyhedsmail til vores abonnenter. Her skal lyde en stor tak til vores frivillige skribenter, som jævnligt bidrager med nyheder, reportager, portrætter, analyser, anmeldelser og meget mere.

Vi er fortsat kritiske over for regeringens voldsomt stramme udlændingepolitik, næsten umulige statsborgerskabsregler og ikke mindst tilbagesendelse af syriske flygtninge til den diktator, de flygtede fra. Den virkelighed, vi vil tale op i mod og håbe, at flere tilslutter sig protesterne.

Samtidig har vi i år kunnet fortælle historier, som ofte bliver fortiet af medierne, nemlig historier om flygtninge som gør det godt i det danske samfund, uddanner sig og knokler løs og endda starter egne virksomheder som bidrager til dansk økonomi. Vi fastholder vores fokus, at det flerkulturelle samfund er det nye normale, som politikere, medier og meningsdannere i øvrigt bare må vænne sig til.

Vi fastholder også, at det er muligt at bevare det vi kalder dansk kultur samtidig med at vi interagerer med nye kulturer i vort land. Der er mere, der forener os, end der skiller os. Det gælder også på det religiøse område. Det er naturligt at tro, det også ok at lade være, og hver enkelt stillingtagen bør respekteres. Også på religionens område er der så mange ligheder og fællesmenneskelige værdier repræsenteret, at vi sagtens kan leve sammen og berige hinanden med vores respektive traditioner.

I årets løb har vi også udvidet stofområdet til at omhandle klima, bæredygtighed, sundhed, børns vilkår og meget mere, som angår os som mennesker. Det handler om sameksistens, men vi er nødt til at eksistere, før vi kan sameksistere. Derfor griber emnerne ind i hinanden, og vi får et alsidigt netmagasin med masser af godt læsestof.

Jeg vil naturligvis også nævne vores podcasts, som vi begyndte med kort efter jeg overtog magasinet. Her får lytterne en mere ufiltreret gengivelse af gode interviews med eksperter på områder som menneskerettigheder, sundhed, flygtninge, udvikling, religionsmøde og meget mere.

Som noget nyt i år har vi tilføjet menupunktet ”globalt”. Vi skal jo have noget at leve af, og derfor har vi under denne menu placeret nogle af de artikler, som jeg skriver for forskellige danske udviklingsorganisationer. Det er fantastisk at følge med i alt det gode arbejde, som bliver udført af dedikerede medarbejdere – både ansatte og frivillige - i de danske civilsamfundsorganisationer. Også det bidrager til den fredelige sameksistens.

Med det vil jeg blot sige tak for en spændende år 2021. Jeg glæder mig til at fortsætte med at redigere og udgive et ugentligt netmagasin, der kan øge vores viden og kvalificere debatten om, hvordan vi lever sammen med i fred, harmoni og sprudlende kreativitet!


Comments


bottom of page