top of page

Vigtigt med et globalt perspektiv

Netavisen Sameksistens udvider med en menu for artikler, der viser dansk hjælpearbejde rundt omkring i verden.


Det vrimler med foreninger i Danmark. Mange er engageret ude i den store verden. De sender penge og udstyr og rejser selv ud med inspiration og knowhow. Den side af Danmark bør læsere af Netavisen Sameksistens også kende til.

Vi har allieret os med Center for Kirkeligt Udviklingssamarbejde, som netværker mellem 38 danske organisationer herhjemme og 140 lokale ngo’er i 40 lande verden over. Vi bringer også nyheder fra andre organisationer, samt analyser, der kan give indsigt i, hvordan vi samarbejder ligeværdigt med vores udenlandske venner.

Derfor vil du fremover hver gang i nyhedsmailen modtage mindst en nyhed fra dansk hjælpearbejde ude i verden. Denne gang fortæller vi bl.a. om kampen for tros- og religionsfrihed i Sri Lanka.

Danmark er et lille land i en stor verden. Coronapandemien har vist os, at vi alle hænger sammen, og hvad der sker i den ene ende af kloden, kan hurtigt forplante sig til den anden.

Derfor er det vigtigt at have et globalt perspektiv og ikke havne i det fremtidsforsker Marianne Levinsen kalder ”hjemstavnspolitik”. Det vi gør derude, påvirker os herhjemme, og det vi gør – eller ikke får gjort – påvirker især fattige og udsatte mennesker mod syd hårdt.

Vi kan blot tænke på virkningen af, at regeringen nægter at hjemtage de danske børn fra syriske lejre. De børn, som den kendte forfatter Kirsten Thorup nu går i brechen for. Eller hvordan den vestlige verdens CO2-udslip i den grad medvirker til den globale opvarmning med en lurende klimakatastrofe til følge.

Når vi lytter til historier fra verdens udkanter, begynder vi måske at tænke os om.

Comments


bottom of page