• Svend Løbner

Vigtigt med et globalt perspektiv

Netavisen Sameksistens udvider med en menu for artikler, der viser dansk hjælpearbejde rundt omkring i verden.


Det vrimler med foreninger i Danmark. Mange er engageret ude i den store verden. De sender penge og udstyr og rejser selv ud med inspiration og knowhow. Den side af Danmark bør læsere af Netavisen Sameksistens også kende til.

Vi har allieret os med Center for Kirkeligt Udviklingssamarbejde, som netværker mellem 38 danske organisationer herhjemme og 140 lokale ngo’er i 40 lande verden over. Vi bringer også nyheder fra andre organisationer, samt analyser, der kan give indsigt i, hvordan vi samarbejder ligeværdigt med vores udenlandske venner.

Derfor vil du fremover hver gang i nyhedsmailen modtage mindst en nyhed fra dansk hjælpearbejde ude i verden. Denne gang fortæller vi bl.a. om kampen for tros- og religionsfrihed i Sri Lanka.

Danmark er et lille land i en stor verden. Coronapandemien har vist os, at vi alle hænger sammen, og hvad der sker i den ene ende af kloden, kan hurtigt forplante sig til den anden.

Derfor er det vigtigt at have et globalt perspektiv og ikke havne i det fremtidsforsker Marianne Levinsen kalder ”hjemstavnspolitik”. Det vi gør derude, påvirker os herhjemme, og det vi gør – eller ikke får gjort – påvirker især fattige og udsatte mennesker mod syd hårdt.

Vi kan blot tænke på virkningen af, at regeringen nægter at hjemtage de danske børn fra syriske lejre. De børn, som den kendte forfatter Kirsten Thorup nu går i brechen for. Eller hvordan den vestlige verdens CO2-udslip i den grad medvirker til den globale opvarmning med en lurende klimakatastrofe til følge.

Når vi lytter til historier fra verdens udkanter, begynder vi måske at tænke os om.

1 visning0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Sameksistens.dk

 

Støtter individet, styrker fællesskabet

 

Sameksistens.dk er en netavis drevet af frivillige. Gennem nyheder, reportager, portrætter, analyser og konstruktiv debat søger vi at svare på spørgsmålet: “Hvordan kan vi eksistere sammen i denne verden?”. For sameksistens er ikke en holdning. Det er et grundvilkår i en globaliseret verden. 

Mere om Sameksistens

Redaktionen

Baggrund

Vær med

Modtag nyhedsbrev

Datapolitik

 

Kontakt

 

Sameksistens

Gl. Lundeborgvej 32

5874 Hesselager

redaktion@sameksistens.dk

Send pressemeddelelse

Skriv debatindlæg

  • Facebook
  • Sort Twitter Icon