top of page

Coronakrisen har gjort det sværere for flygtninge at komme i job

Flere og flere flygtninge er kommet i job – men den udvikling er bremset af det seneste års Coronakrise, viser undersøgelse.



Beskæftigelsen blandt nytilkomne flygtninge har været stigende siden den såkaldte flygtningekrise.

Den positive udvikling er især præget af én faktor: Jo længere en flygtning har været i landet, jo støtte er chancen for at han eller hun kommer ind på det danske arbejdsmarked.


Stor mavepuster

Men den gode udvikling er dog i høj grad bremset i 2020 under Coronakrisen. Det viser en analyse fra Danmarks Videnscenter for Integration.

- De første år, man er i landet, er de vigtigste, og der har Coronakrisen været en stor mavepuster i en ellers positiv udvikling de seneste år. Jo længere du står uden for arbejdsmarkedet, jo sværere er det at komme ind igen, udtaler videnscentrets stifter Rasmus Brygger.


Beskæftigelse halveret

Analysen viser bl.a. at

· Beskæftigelsen for nytilkomne flygtninge led et knæk under den første nedlukning i foråret 2020 og er siden sommeren 2019 steget noget langsommere end normalt.

· Beskæftigelsestilvæksten i 2020 ligger på det laveste niveau siden flygtningekrisens start i 2015. På tværs af asylårgange steg beskæftigelsen kun omkring halvt så hurtigt som i 2019. Udviklingen går på tværs af køn.

· Beskæftigelsen er stort set stagneret i 2020, når man opdeler på opholdstid i Danmark.

Sameksistens

Støt individet. Styrk fællesskabet

Sameksistens er et netmagasin drevet af frivillige. Gennem nyheder, reportager, portrætter, analyser og konstruktiv debat søger vi at svare på spørgsmålet: “Hvordan kan vi eksistere sammen i denne verden?”. For sameksistens er ikke en holdning. Det er et grundvilkår i en globaliseret verden. 

Mere om Sameksistens

Redaktionen

Baggrund

Vær med

Modtag nyhedsbrev

Datapolitik

Frivilligt abonnement kr. 100,- eller mere indsættes på Netbank 0759 3231319386.

Kontakt

 

Sameksistens

redaktion@sameksistens.dk

Send pressemeddelelse

Skriv debatindlæg

bottom of page