top of page

Danmark vil fortsat hjælpe folk ud af Afghanistan

Tolke og lokalansatte kan stadig søge om hjælp til at komme ud af det usikre land.Bistanden forlænges nu til personer, der ikke er hjulpet fra Afghanistan til Danmark. Desuden forlænges ordningen, så tolke og lokalansatte, der endnu ikke har søgt om hjælp, fortsat kan søge, skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Det er lykkedes Danmark at hjælpe knap 1000 personer til Danmark, mens den tilbageværende gruppe lige nu udgør 88 personer. Heraf er 41 afghanske statsborgere, som kan være truet i kraft af deres tilknytning til det danske og internationale engagement i Afghanistan, oplyser Udenrigsministeriet.

De resterende er personer på Danskerlisten, dvs. borgere med dansk statsborgerskab eller opholdstilladelse i Danmark, som trods gentagne opfordringer om at forlade landet fortsat angiver at være i Afghanistan.

Ansøgere skal søge til en dansk repræsentation i et land i nærheden af Afghanistan senest den 1. november 2021 for at blive omfattet af særordningen om midlertidigt ophold i Danmark i to år.

Commentaires


bottom of page