top of page

Demonstration protesterer mod Paludans brug af Christiansborg

– Vi udfordrer ikke menneskers ret til at tænke frit og ytre politiske holdninger, men vi trækker en streg over for trusler og hetz mod etniske, religiøse eller kulturelle mindretal. Vi står fast på vores demokratiske ret til at demonstrere og protestere mod den hadefulde diskurs hos Stram Kurs.

Det skriver Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination i et åbent brev som optakt til en demonstration foran Christiansborg på lørdag den 23. november fra kl. 11.

Demonstrationen kommer i anledning af at Rasmus Paludan og partiet Stram Kurs på DF-politiker Søren Jespersens invitation holder såkaldt Rigskongres på Christiansborg samme dag.

Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination består af en række lokalgrupper og netværk i Danmark.

– Mange opfatter Stram Kurs og især Rasmus Paludan som latterlige fænomener, som bør ignoreres. Sådan var det måske i starten, men den tid er forbi: Stram Kurs spreder had mod etniske minoriteter, specielt muslimer, gør dem til syndebukke, kræver de bliver sendt i lejre og deporteret. Konsekvensen af dette er etnisk udrensning, skriver Fællesinitiativet i det åbne brev.

– Vi opfordrer alle i Folketinget til at tage afstand fra Stram Kurs og den frygt og splittelse, partiet er med til at skabe i vores samfund. Vi opfordrer alle i Folketinget til at udtrykke respekt for de etniske minoriteter og deres rettigheder som ligeværdige borgere.

De etniske minoriteter er en del af samfundet og vi er kollegaer på arbejdspladsen, skriver initiativtagerne til demonstrationen.

– Mange faglige organisationer gør en stor indsats for at invitere og organisere de etniske minoriteter med ind i det faglige fællesskab og sikre lige rettigheder og muligheder for alle. Derfor opfordrer vi de ansatte i Folketinget til at samles og diskutere hvad Stram Kurs tilstedeværelse betyder for dem som ansatte, herunder deres minoritetskollegaer.

Comments


bottom of page