top of page

Det knaser i familierne

Flere og flere samtaler på ForældreTelefonen handler om konflikter og uenigheder i familien, oplyser Børns Vilkår.


Modelfoto: Unsplash


Uenigheder om regler, grimt sprog derhjemme, spørgsmål til opdragelse, konflikter og dårlig kommunikation i familien.

Når forældre kontakter ForældreTelefonen hos Børns Vilkår, er det i stigende grad med spørgsmål, der handler om problemstillinger i familien. I knap hver fjerde af samtalerne i 2021 er det forholdet mellem børn og forældre, der fylder, og dermed er det et af de temaer, som flest kontakter ForældreTelefonen om.


Positivt at forældre ringer ind

”Konflikter opstår i de fleste familier, hvor både store og små udfordringer i hverdagen kan give anledning til gnidninger. De konflikter har forældrene en stor del af ansvaret for at løse, og derfor er det kun positivt, at samtalerne på ForældreTelefonen i stigende grad handler om at søge hjælp til at håndtere de svære situationer, der kan opstå, siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår.

På knap tre år er andelen af samtaler på ForældreTelefonen om konflikter og uenigheder i familien steget markant – fra 17 pct. af alle samtaler i 2019 til 23 pct. i første halvår af 2021. I 2021 haft flest samtaler handlet om samvær, forholdet mellem børn og forældre, konflikter om børn efter skilsmisse, aktuel skilsmisse og trivsel i klassen.


Børnenes trivsel i fokus

I 2021 har ForældreTelefonen haft flere end 3.100 samtaler med forældre og andre voksne, der har haft brug for støtte til spørgsmål og bekymringer om alt fra børnenes digitale liv og samvær til barnets trivslen i klassen. Selvom ForældreTelefonen er målrettet voksne, så foregår al rådgivning med barnets trivsel og perspektiv for øje.

”ForældreTelefonens opgave er at hjælpe forældre med at hjælpe deres børn. Uanset hvilke spørgsmål og udfordringer, forældre og andre voksne omkring børnene står med, er det utroligt vigtigt, at der findes et sted, hvor de kan få faglig og kompetent rådgivning - med børnene i fokus. Forhåbentlig vil flere forældre benytte sig af den mulighed,” siger Rasmus Kjeldahl.


Samarbejde med forsikringsselskab

For at flest mulige forældre kan få gavn af det gratis rådgivningstilbud, har TJM Forsikring og Børns Vilkår netop indgået et nyt samarbejde, der over de næste tre år både skal synliggøre, opgradere og udvide kapaciteten på ForældreTelefonen.

ForældreTelefonen har eksisteret siden 1993. Den drives af Børns Vilkår og er et gratis tilbud.

Comments


bottom of page