top of page

En ny, menneskelig regeringsaftale

Børnene skal ud af Sjælsmark, Lindholm droppes som asyl-ø og Danmark tager igen kvoteflygtninge.

Det er nogle af konklusionerne efter 20 dages forhandlinger mellem Socialdemokratiet og støttepartierne Radikale, Enhedslisten og SF.

”Vi skal fremme integrationen. Så vi kan leve sammen, selvom vi er forskellige. Med respekt for hinanden og de demokratiske spilleregler vi bygger vores samfund på. I Danmark er alle frie og ligeværdige,” lyder det indledningen til et 16 siders grunddokument.

Men endnu vigtigere: Partierne, der fremover vil støtte en regering med Mette Frederiksen (S) i spidsen, går ind for en ambitiøs klimalov og en plan om at reducere udslip af drivhusgasser med 70 procent.

”Vi skal gå forrest i kampen mod klimakrisen. Danmark skal markant hæve ambitionerne for klima, miljø og natur og påtage sig det internationale lederskab for den grønne omstilling,” skriver partierne, der vil gøre Folketinget til ”det grønneste parlament i verden”.

En anden grundlæggende vision er at bekæmpe den stigende ulighed.

”Hverken fattigdom eller grådighed hører hjemme i vores land, og vi har muligheden for at tage et opgør med begge dele,” lyder det fra de fire partier, der også satser på uddannelse, ”så vores unge kan udfolde og udfordre sig så meget, som de kan”.

”I et velfærdssamfund som det danske skal det ikke være ens baggrund, der afgør, hvilke muligheder man har i livet,” lyder dokumentet som kan læses på Altinget her.

Comments


bottom of page