top of page

Endnu en rapport bekræfter: Syrien er ikke sikkert

Human Rights Watch dokumenterer ved 65 interviews, at hjemvendte flygtninge møder samme forfølgelse og krænkelser, som de flygtede fra.FN har sagt det. Amnesty bekræftet det. Og nu er Human Rights Watch også kommet med rapport, der beviser, at syriske flygtninge, som vender tilbage til det diktatordominerede land, møder den samme forfølgelse, som de flygtede fra.

”Disse omfatter forfølgelse og overgreb, såsom vilkårlige arrestationer, ulovlig tilbageholdelse, tortur, udenretslige drab, kidnapninger og udbredt bestikkelse og afpresning,” skriver Human Rights Watch og siger rent ud, at det er de syriske sikkerhedsstyrker og regeringsmilitser, der står for overgrebene.I rapporten ”Our lives are like death” (Vores liv er som døden) rapporterer menneskerettighedsorganisationen, at syriske flygtninge, der vendte frivilligt tilbage til Syrien mellem 2017 og 2021 fra Libanon og Jordan, stod over for alvorlige menneskerettighedskrænkelser og forfølgelse i hænderne på den syriske regering og tilknyttede militser, herunder tortur, udenretslige drab og kidnapninger.

Størstedelen af ​​dem, der blev interviewet af Human Rights Watch, kæmpede også for at overleve og opfylde deres basale behov i et land, der var præget af konflikter og omfattende ødelæggelser. Efter et årtis borgerkrig er syriske flygtninge verdens største flygtningebefolkning - fordelt på 127 lande.

Human Rights Watch’ rapport er baseret på 65 interviews med syriske flygtninge, der vendte tilbage til Syrien fra Jordan og Libanon. Rapporten dokumenterer de alvorlige overgreb og de barske økonomiske realiteter, de står over for ved tilbagevenden, og beskriver, hvorfor nogle flygtninge beslutter at vende tilbage på trods af disse vanskeligheder. Den konstaterer, at hjemvendte står over for mange af de samme krænkelser, som forårsagede deres flugt fra Syrien: vilkårlige arrestationer, ulovlig tilbageholdelse, tortur, drab og kidnapninger udført af de syriske sikkerhedsagenturer og regeringsforbundne militser.


Comments


bottom of page