top of page

Fattige børnefamilier får midlertidigt tilskud

Et midlertidigt skattefrit tilskud er nu på vej til børnefamilier, som har haft svært ved at kunne få økonomien til at hænge sammen på grund af lave ydelser og kontanthjælpsloftet.

Det har regeringen, SF, Enhedslisten og Radikale Venstre aftalt. Det forventes, at ca. 27.900 børn vil få glæde af tilskuddet.

– Mange har vendt hver en krone og haft svært at finde penge til fx at holde børnefødselsdag eller gå til fritidsaktiviteter, og det går ud over børnene. Det er ikke et velfærdssamfund værdigt, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Partierne har afsat en kvart milliard kroner om året til børnefamilierne, som vil få udbetalt pengene med tilbagevirkende kraft fra august, skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

De konkrete tal:

Det månedlige børnetilskud udgør 700 kr. pr. barn pr. måned for forældre på de laveste ydelser, 600 kr. pr. barn af enlige pr. måned og 550 kr. pr. barn pr. måned for de øvrige i målgruppen.

Derudover får enlige forsørgere et supplerende tilskud på 650 kr. månedligt uafhængigt af antallet af børn.

Tilskuddet gives til børn i alderen 0-14 år. Det vil fx betyde, at en enlig mor på kontanthjælp med to børn i alderen 0-14 år vil kunne få op til 1.850 kroner ekstra skattefrit om måneden.

Det midlertidige børnetilskud er er opgør med den tidligere Venstreregerings stramme økonomi- og udlændingepolitik. Tilskuddet er dog skruet sammen sådan, at man ikke kan få mere i ydelse, end man kunne før kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen blev indført af den tidligere regering.

Comentários


bottom of page