top of page

Festival vil modvirke fremmedgørelse

Festival med 70 kunstnere skal vise vejen frem i det at være menneske på tværs af kulturer.


Jytte Abildstrøm medvirker. Foto: Majka Bjørnager


Det startede med litterære gårdhavefester om drømme og visioner hos Dansk PEN i 2007, og voksede til festivaler året efter – for 14 år siden.

Jubilæumsfestivalen ”FORVANDLING eller ej” er både et blik frem og tilbage - og lader 70 stemmer fra nær og fjern klinge gennem byen. Det gælder bl.a. Jytte Abildstrøm, Ulla Henningsen, Knud Vilby, Hanne Marie Svendsen, Mads Nygaard, Michael Graversen og Stig Dalager.


Kunsten er et spejl

Festivalen handler i år om at finde veje videre:

- Det handler om at have modet og lysten til at mødes, for at undgå at vi bliver fremmede for hinanden. Kunsten er det spejl vi gensidigt spejler os i, og vi skal nyde og værdsætte den frihed og det håb det giver, at mødes på tværs af forskelle og kultur, fortæller arrangør Michael Svennevig.

15. jubilæumsfestival løber af stablen den 5. – 14. august i fire bydele: i en kolonihaveforening på Amager, i et galleri i Vanløse, på en café på Østerbro og i en gårdhave på Christianshavn.


Mød nye stemmer

- Der er mulighed for at møde stemmer og historier som du måske ikke kender i forvejen, sammen med nogle, der er langt mere velkendte, fortæller Michael Svennevig.

Mødet med det fremmede, mødet mellem danskere, flygtninge og udlændinge, har fra starten været omdrejningspunktet på festivalerne, men siden er det i lige så høj grad kommet til at handle om drømme og visioner - og slet og ret om at være menneske.


Comments


bottom of page