top of page

Forsker: Nytilkomne diskrimineres på arbejdsmarkedet

Nytilkomne kan have svært ved at få job, selv om mange af dem er lige gode til deres fag som etniske danskere.

Det fortæller Henning Jørgensen, der er professor ved Carma Center For Arbejdsmarkedsforskning på Aalborg Universitet, ifølge Fyens.dk.

Når flere danskere end folk med indvandrerbaggrund er i beskæftigelse, kan det skyldes at det danske arbejdsmarked ikke er god til at tage imod med åbne arme.

– Det er sådan, at har du et forkert navn, hudfarve eller hovedbeklædning, så bliver du handicappet i visse arbejdsgiveres øjne, fortæller Henning Jørgensen.

Der foregår altså en diskrimination ude på det danske arbejdsmarked, hvor to ens kandidater til et job måske kun adskiller sig ved religion, navn eller hudfarve. Diskriminationen på arbejdsmarkedet er statistisk bevist, og det er den enkelte arbejdsgiver, der har magten til at ændre denne kurs, lyder det fra arbejdsmarkedsforskeren.

– Nogle arbejdsgivere kan måske frygte, at de andre medarbejdere ikke vil tage ordentlig imod nogen, der skiller sig ud, men det er dem, der skal åbne op, hvis indvandrere skal i beskæftigelse.

Den enkelte arbejdsgiver må ændre personalepolitik og give kompetente mennesker en chance, uden at dømme på det ydre, vurderer Henning Jørgensen.

Sameksistens

Støt individet. Styrk fællesskabet

Sameksistens er et netmagasin drevet af frivillige. Gennem nyheder, reportager, portrætter, analyser og konstruktiv debat søger vi at svare på spørgsmålet: “Hvordan kan vi eksistere sammen i denne verden?”. For sameksistens er ikke en holdning. Det er et grundvilkår i en globaliseret verden. 

Mere om Sameksistens

Redaktionen

Baggrund

Vær med

Modtag nyhedsbrev

Datapolitik

Frivilligt abonnement kr. 100,- eller mere indsættes på Netbank 0759 3231319386.

Kontakt

 

Sameksistens

redaktion@sameksistens.dk

Send pressemeddelelse

Skriv debatindlæg

bottom of page