top of page

Forsker: Nytilkomne diskrimineres på arbejdsmarkedet

Nytilkomne kan have svært ved at få job, selv om mange af dem er lige gode til deres fag som etniske danskere.

Det fortæller Henning Jørgensen, der er professor ved Carma Center For Arbejdsmarkedsforskning på Aalborg Universitet, ifølge Fyens.dk.

Når flere danskere end folk med indvandrerbaggrund er i beskæftigelse, kan det skyldes at det danske arbejdsmarked ikke er god til at tage imod med åbne arme.

– Det er sådan, at har du et forkert navn, hudfarve eller hovedbeklædning, så bliver du handicappet i visse arbejdsgiveres øjne, fortæller Henning Jørgensen.

Der foregår altså en diskrimination ude på det danske arbejdsmarked, hvor to ens kandidater til et job måske kun adskiller sig ved religion, navn eller hudfarve. Diskriminationen på arbejdsmarkedet er statistisk bevist, og det er den enkelte arbejdsgiver, der har magten til at ændre denne kurs, lyder det fra arbejdsmarkedsforskeren.

– Nogle arbejdsgivere kan måske frygte, at de andre medarbejdere ikke vil tage ordentlig imod nogen, der skiller sig ud, men det er dem, der skal åbne op, hvis indvandrere skal i beskæftigelse.

Den enkelte arbejdsgiver må ændre personalepolitik og give kompetente mennesker en chance, uden at dømme på det ydre, vurderer Henning Jørgensen.

Commentaires


bottom of page