top of page

Kristne og muslimer finder kilder til inspiration

Opdateret: 20. maj 2022

Kristent-Muslimsk Samtaleforum inviterer til pilgrimsvandring langs Roskildes kilder den 28. maj.


Fra pilgrimsvandring i forbindelse med Kristent-Muslimsk Samtaleforums konference i november 2021. Foto: Sille Arendt.


På en pilgrimsvandring langs Roskildes kilder får kristne og muslimer nu mulighed for at tale sammen under temaet ”kilder til inspiration”. Det sker som led i den store kirkefestival Himmelske Dage i Roskilde.

Pilgrimsvandringen og samtalen vil foregå to og to, ledsaget af samtalekort. Vandringen begynder ved Byens Hus på Stændertorvet i Roskilde.

Vandringen lørdag den 28. maj indledes kl. 11 med en kort introduktion til Kristent-Muslimsk Samtaleforum, ruten og kildens teologiske betydning i både Kristendom og Islam. Vandringen er slut omkring kl. 12.30.


Kilden er et velkendt billede

Roskilde er kendt for sine mange, historiske kilder, som vandringen tager udgangspunkt i med temaet ’kilder til inspiration’. Samtidig er kilden et brugt billede i både kristen og islamisk teologi, f.eks. i historien om Jesus ved Jakobskilden (Johannesevangeliet 4) og i forståelsen af sharia som vejen til kilden.

Pilgrimsvandringen er på ca. 4 km og tager omkring en time. Der vil være små stop undervejs ved Roskildes gamle kilder.


Fremmer kendskab og relationer

Pilgrimsvandringen er arrangeret af styregruppen i Kristent-Muslimsk Samtaleforum og ledes af Gerrit Marseilles.

Kristent-Muslimsk Samtaleforum er et netværk for kristne og muslimske ledere i Danmark, som ønsker at fremme kendskab og relationer på tværs af trosforskelle.

Hvert år afholder KMS en konference for kristne og muslimske ledere. De sidste par år har et af programpunkterne været en pilgrimsvandring.

- Vi har oplevet vandringen som en god ramme for samtale om tro og inspiration, skriver forumet i en pressemeddelelse.

Comments


bottom of page