top of page

Kristne og muslimer fordømmer bombeangreb mod koptiske kirker i Egypten

27 mennesker blev søndag formiddag dræbt og 71 såret, da en bombe eksploderede ved St. George Kirken i Tanta, der ligger i Nildeltaet i det nordlige Egypten. Få timer senere eksploderede en bombe i nærheden af St. Markus Katedralen i Alexandria. Her blev 16 mennesker dræbt og 41 såret, oplyser netavisen Egyptian Streets. Ifølge tv-stationen Al Jazeera har ISIS (Islamisk Stat i Irak og Syrien, også kaldet ISIL eller IS) taget ansvar for bombeeksplosionerne.

Kirkernes Verdensråd fordømmer de ondskabsfulde angreb på uskyldige gudstjenestedeltagere i St. George Kirken (Mar Girgis) i Tanta og foran St. Markus Katedralen i Alexandria, Egypten.

Overhovedet for Den Koptisk-ortodokse Kirke, pave Tawadros II, befandt sig inde i katedralen i Alexandria, da bombeeksplosionen fandt sted udenfor. Han deltog i fejringen af palmesøndag. Ifølge Egyptian Streets slap pave Tawadros II uskadt fra bombeangrebet.

Kirkernes Verdensråd opfordrer til enhed

Generalsekretæren for Kirkernes Verdensråd, Olav Fykse Tveit, udtrykker dyb sorg og medfølelse for ofrenes familier, de sårede og alle mennesker i Egypten. Han opfordrer egypterne til at stå sammen i forhold til de prøvelser, der fortsat truer.

”I lyset af denne brutalitet må alle troende og mennesker af god vilje stå sammen og forpligte sig til at respektere og vise omsorg for hinanden, beskytte hinanden og forebygge en sådan vold,” udtaler Olav Fykse Tveit.

Kirkernes Verdensråd appellerer til den egyptiske præsident, Abdel Fattah al-Sisi og til religiøse ledere og regeringer i hele regionen om at handle hurtigt og dristigt for at beskytte de grundlæggende religiøse rettigheder for alle trosretninger, og for at sørge for sikkerhed og retfærdighed for alle mennesker.

Olav Fykse Tveit tilføjer, at myndighedernes indsats skal følges op af solidaritet mellem muslimer, kristne og folk fra alle trosretninger, som må handle på lokalt plan og sammen fordømme ethvert voldeligt angreb.

Al-Azhar fordømmer bombeangreb

Egyptian Streets oplyser, at Al-Azhar Universitetet, der er den højeste sunniislamiske autoritet i Egypten, søndag udsendte en erklæring, der i stærke vendinger fordømmer angrebet.

Bombeangreb mod kirke i december

Søndag den 11. december 2016 blev mindst 25 mennesker dræbt og 49 såret ved en bombeeksplosion i den koptisk-ortodokse domkirke, Sankt Markus Katedralen, i Egyptens hovedstad Kairo. Det var mest dødelige angreb i flere år mod det kristne mindretal i Egypten.

”Denne grusomme terroreksplosion er en forbrydelse mod alle egyptere,” siger Al-Azhars storimam, Ahmed al-Tayeb, i en erklæring, hvor han fordømte bombeangrebet.

Kristne udgør omkring 10 % af Egyptens befolkning på 91 millioner. Hovedparten af de egyptiske kristne tilhører Den Koptisk-Ortodokse Kirke.

Læs mere

27 Killed in Church Bomb Attack in Egypt’s Tanta, Egyptian Streets, 09-04-2017

Comments


bottom of page