top of page

Nogen vil lukke munden på Sameksistens

Et standpunkt får modstand. Tryk avler modtryk. Sameksistens’ Facebookside og redaktørens Facebookprofil er blevet hacket og lukket ned.Indflydelse aflæses på graden af modstand. Hvis det holder stik, må netmagasinet Sameksistens have stor indflydelse. Så stor, at ukendte personer har lagt ting og sager op på vores Facebookside, som har fået mediegiganten til at lukke siden ned.

Det var i hvert fald den besked, jeg som redaktør blev mødt med, da jeg prøvede at logge ind på min personlige Facebook-profil, hvorfra jeg styrer siden: Sameksistens’ Facebookside er deaktiveret, fordi der er sket brud på Facebooks fælleskabsregler.


Anmeldt til Politiet

Men det skulle blive værre.

Pludselig opdagede jeg, at mit profilbillede på Messenger var skiftet ud med et sort flag med arabiske skrifttegn. Et flag der ligner ISIS’ flag i mistænkelig grad. Min profil var altså blevet hacket. Og det er angiveligt hackerne, der har postet indhold, som har fået Facebook til lukke profil og side ned.

Hvad der er lagt op af tekst, billeder eller andet indhold i den tid, hvor hackerne havde frit spil, ved jeg ikke. Jeg har naturligvis anmeldt hackingen til Facebook, Politiet og på Klageportalen i Nævnenes Hus.

Ubehageligt og krænkende

Det er meget ubehageligt at blive invaderet og intimideret af ukendte gerningspersoner. Det er en angreb på ens troværdighed.

Det krænker også et netmagasin som vores, at der bliver lagt indhold op, som ikke efterlever Facebooks fællesskabsregler som Sameksistens jo netop tilslutter sig. Vi støtter individet og styrker fællesskabet. Vi kæmper for fredelig sameksistens og kulturel udveksling mellem mennesker på tværs af etniske, kulturelle og religiøse forskelle. Helt i tråd med god skik og brug.


Vi har indflydelse

Det eneste glædelige ved hele sagen er, at vores stemme åbenbart er så tydelig og påvirker samfundet så meget, at modstandere og hackere ser sig nødsaget til at stikke en kæp i hjulet.

Det viser, at vi har indflydelse. Og derfor fortsætter vi ufortrødent vores arbejde. Hvor længe Facebook holder profil og side lukket vides ikke. Måske for bestandig. Men så vil jeg blot opmuntre vores læsere til at dele Sameksistens’ indhold på deres profiler.

Og så i øvrigt følge med på Twitter og invitere flere til at modtage den gratis ugentlige nyhedsmail.


Comments


bottom of page