top of page

Opsigelser i såkaldt ’ghetto’ krænker menneskerettigheder

Helsingør kommune og boligselskabet Nøjsomhed har opsagt opgange med flest ikke-vestlige beboere for at boligområdet ikke skal glide over i betegnelsen ’hård ghetto’. Det får hård kritik fra Institut for Menneskerettigheder.

Sjællandske Medier har fået fat i en række interne dokumenter fra Styregruppen for Parallelsamfundsindsatsen, der arbejder med Nøjsomhed. Dokumenterne afslører, at boligselskabet Boliggården med kommunens vidende bevidst har opsagt beboerne i opgange ved de blokke med flest ikke-vestlige borgere.

Men det er formentlig ikke lovligt, selvom der også opsiges beboere med vestlig baggrund, skriver Sn.dk.

– Fordi det hele er fedtet ind i etnicitet, så ringer alle røde alarmklokker. Det her er ifølge min umiddelbare vurdering diskrimination, og diskrimination er ikke lovligt, siger Nanna Krusaa, der er jurist og chefkonsulent i Institut for Menneskerettigheder.

Hun har haft dokumenterne, som er fra december 2018 og januar 2019, til gennemsyn.

Opsigelserne sker som en konsekvens af, at Nøjsomhed står til at blive en hård ghetto, da andelen af beboere fra ikke-vestlige lande blandt andet ikke må være for høj.

Men kommunens og boligselskabets forsøg på at ændre beboersammensætningen er altså diskriminerende.

Sameksistens

Støt individet. Styrk fællesskabet

Sameksistens er et netmagasin drevet af frivillige. Gennem nyheder, reportager, portrætter, analyser og konstruktiv debat søger vi at svare på spørgsmålet: “Hvordan kan vi eksistere sammen i denne verden?”. For sameksistens er ikke en holdning. Det er et grundvilkår i en globaliseret verden. 

Mere om Sameksistens

Redaktionen

Baggrund

Vær med

Modtag nyhedsbrev

Datapolitik

Frivilligt abonnement kr. 100,- eller mere indsættes på Netbank 0759 3231319386.

Kontakt

 

Sameksistens

redaktion@sameksistens.dk

Send pressemeddelelse

Skriv debatindlæg

bottom of page