top of page

S-borgmester protesterer mod hjemsendelse af syriske flygtninge

Borgmester Bo Hansen fra Svendborg Kommune skriver åbent protestbrev til integrationsminister Mattias Tesfaye.”Kære Mattias Tesfaye, Vi ser med bekymring på de afgørelser, der falder i forbindelse med hjemsendelse af syriske flygtninge.”

Sådan begynder et åbent brev til udlændinge og integrationsministeren fra hans partikollega Bo Hansen, der er borgmester i Svendborg.

Borgmesteren føler regeringens strammerpolitik over for især syriske flygtninge i eget område, idet en syrisk familie på Ærø ifølge Fyns Amts Avis er gået under jorden og nu opholder sig på hemmelig adresse.

Hvorfor nu det? Jo, fordi de netop sammen med 204 andre syriske flygtninge har fået inddraget deres opholdstilladelse i Danmark for at blive sendt tilbage til Syrien og landets diktator Bashar Al-Assad.


Danmark skal ikke gå forrest

Bo Hansen pointerer i brevet til Tesfaye, at ”Danmark, som det eneste EU-land truffet beslutning om, at sikkerhedssituationen i Damaskus er så sikker, at flygtninge kan begynde at vende hjem”.

På den baggrund skriver han lige ud af posen:

”Vi mener ikke, at Danmark bør gå forrest i forhold til at hjemsende flygtninge til områder, der af andre nationer karakteriseres som decideret farlige, og når Europa-Parlamentet for knap en måned siden (11.03.2021) i punkt 9 melder om “omfattende undertrykkelse med unævnelige midler” af den syriske civilbefolkning.


Omsorg for de dårligst stillede

Bo Hansen er valgt som borgmester i Svendborg Kommune for sit parti Socialdemokraterne, altså samme parti som Mattias Tesfaye er medlem af og i regering for:

”Vores parti hviler på værdier som solidaritet, humanisme og omsorg for de dårligst stillede. Disse værdier, mener vi høj grad, også skal være funderet i vores behandling af de flygtninge, der kommer til vores land,” skriver borgmesteren og slår fast:

”Så længe der ikke er indgået en hjemsendelsesaftale mellem de involverede partere, ser vi os forpligtet på at leve op til det ansvar, vi har for vores borgere i Svendborg Kommune, herunder de syriske flygtninge.”


Lad dem deltage i samfundet

”Derfor vil vi gerne opfordre til, at de opholder sig her i vante omgivelser fremfor at skulle sendes til et udrejsecenter, skriver Bo Hansen og bruger partiets egen politik som begrundelse:

”Da det er partiets politik, at de mennesker, hvor man ikke kan imødekomme ønsket om varigt ophold, hjemsendes med begrundelse i, at de skal hjem og hjælpe til med at opbygge samfundet, vil vi som kommune gerne appellerer til, at det er muligt at fortsætte uddannelse, job og øvrige deltagelse i vores samfund indtil en eventuel hjemsendelse er forsvarlig,” skriver han på vegne af hele den socialdemokratiske byrådsgruppe i Svendborg Kommune.

1 Comment


dorthereinhardthansen
Apr 16, 2021

Til Borgmester Bo Hansen.

Hvor er det dejligt, at opleve et socialdemokratisk partimedlem, der nu står frem for at ytre sig, om det helt urimelige i at ville hjemsende og adskille syriske flygtninge.

Tak til dig Bo Hansen og forhåbenligt kommer flere fornuftige socialdemokrater til at stille sig frem, for at “hjælpe” og støtte regeringen ud af den skrækkelige og fuldstændige vanvittige situation, de har ladet sig presse ind i af anderledes tænkende politiske partier. Samt de uforståelige og uhumane afgørelser, der baseres på udlændinge/og flygtninge- nævnenes afgørelser.

Hvor er I ? I menige socialdemokrater?

venligst

Dorthe Reinhardt Hansen

Like
bottom of page