top of page

Silkeborgpræster arrangerer fakkeloptog for at støtte jøder

To sognepræster i Silkeborg arrangerer et fakkeloptog i byen onsdag aften. Det sker som reaktion på weekendens hærværk rettet mod jøder.

Sognepræsterne Poul Geil og Kamilla Lundager Bundgaard fra Alderslyst Kirke står solidarisk med et jødisk ægtepar, som i weekenden fik deres postkasse beklædt med en gul davidsstjerne lig dem, jøder blev pålagt at bære i nazitiden.

– Jeg føler faktisk en ekstra forpligtelse til at være tydelig med, hvad jeg tænker om det her, fordi jeg er præst i området, fortæller Poul Geil til Folkekirken.dk.

Derfor arrangerer han og kollegaen et fakkeloptog, som begynder kl. 19.15 i aften onsdag den 13. november. Optoget er en protest mod weekendens hærværk med antisemitiske symboler, påklistrede jødestjerner og mere end 80 overmalede gravsten på en jødisk gravplads.

Hændelserne er sket i fem danske byer den 9. november, der markerer årsdagen for Krystalnatten i 1938.

– Det er vigtigt, at der er nogle stemmer, som maner til besindighed og på en fredelig måde siger, det her er jeg ikke enig i. Vi kan ikke være bekendt som naboer eller samfund at lade det her passere uden at sige fra over for det, siger Poul Geil.

Fakkeloptoget skal være med til at vise det ramte ægtepar, at der er naboer omkring dem, som vil dem det godt, skriver Folkekirken.dk.

Sameksistens

Støt individet. Styrk fællesskabet

Sameksistens er et netmagasin drevet af frivillige. Gennem nyheder, reportager, portrætter, analyser og konstruktiv debat søger vi at svare på spørgsmålet: “Hvordan kan vi eksistere sammen i denne verden?”. For sameksistens er ikke en holdning. Det er et grundvilkår i en globaliseret verden. 

Mere om Sameksistens

Redaktionen

Baggrund

Vær med

Modtag nyhedsbrev

Datapolitik

Frivilligt abonnement kr. 100,- eller mere indsættes på Netbank 0759 3231319386.

Kontakt

 

Sameksistens

redaktion@sameksistens.dk

Send pressemeddelelse

Skriv debatindlæg

bottom of page