top of page

Svendborg fik smag på verden

På 20 minutter var billetterne revet væk til eventet ”Smag på verden”, der bød på madretter fra 12 forskellige lande.- ”Smag på verden” var helt fantastisk! de 80 billetter blev revet væk på 20 minutter, og så stod folk i kø for at være med.

Det fortæller Mai Bjerregaard Andersen, der er præst ved Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde (FTS) i Svendborg.

Sammen med foreningens faste medarbejdere deltog op mod 130 personer fra så forskellige lande som Kurdistan, Somalia, Columbia, Ukraine, Tonga, Syrien, Eritrea, Sri Lanka og Vietnam, ved festen lørdag den 17. september. 12 lande i alt.


Tøvende mand endte med at danse

- En mand fra Vietnam kiggede forbi og blev hængende, selv om han flere gange tog tilløb til at gå videre. men det endte med at han dansede på græsplænen sammen med alle de andre, fortæller Mai Bjerregaard Andersen.

Smag på Verden er en af FTS’ tværkulturelle aktiviteter. Her laver familierne hver en ret fra deres hjemland. Andre frivillige hjælper med at lave skilte og flag, bage kage og lave kaffe.

- Det var en kulinarisk oplevelse og meget mere end det, fortæller Mail Bjerregaard Andersen.Mad, musik, sang og dans

Samværet fandt sted i Kirkens Korshærs lokaler på Dronningholmsvej i Svendborg, hvor Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde også normalt holder til.

- Af bare spænding kunne de uge frivillige ikke sove længere en til kl. 6, og de var ivrige efter at komme i gang, da de mødte ind klokken 9, fortæller præsten.

Der blev stillet borde op og ordnet flag. Kl. 10. gik en gruppe kvinder i gang med at lave mad i køkkenet og i den lille sal til musik, sang og dans. 11.30 kom de øvrige familier med deres retter, der blev rigget til. Hvert land havde sin egen lille bod med flag og en beskrivelse af deres ret.


Trygfonden donerer penge til tværkulturelle aktiviteter

- Spænding var stor, for ville der mon komme nogen? Ja, det gjorde der. Dørene blev slået op kl. 13.00 og allerede 20 minutter efter var de 80 trykte gratis entrebilletter udleveret, som skulle holde regnskab med hvor mange, der kom til det gratis arrangement. Ud over de 80 kom yderligere 50-60 stykker.

Der blev fuldt hus, og folk sad i alle husets sale og på terrassen. Og der blev spist, snakket, sunget og danset. Lokalpolitikere, kirkefolk og folk, som havde hørt eller læst om ”Smag på verden” var samlet i en skønsom blanding med FTS´s brugere.

Og Trygfonden kom forbi og overrakte en donation på 74.800, så FTS kan lave flere tværkulturelle aktiviteter. Næsten al maden blev spist op samtidig med at der blev indsamlet 6.500 kroner til FTS’ aktiviteter.


Fakta:

  • Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde (FTS) i Svendborg er Svendborg provstis udstrakte hånd til flygtninge og indvandrere. Initiativet blev til i troen på, at et ethvert menneske er skabt i Guds billede og derfor har værdi og betydning.

  • I FTS bidrager deltagerne altid selv med noget og erfarer, at de gør en forskel og at de kan bidrage positivt til fællesskabet.

  • FTS sammenfatter deres tilgang og arbejdsmetode i sloganet ”FTS gør ikke noget for nogen - FTS er noget, vi gør sammen”.

Comments


bottom of page