top of page

Webinar: Presserende behov for at beskytte børn mod vold i hjemmet

Den 4. maj byder danske ngo’er velkommen til andet webinar ud af syv om børnebeskyttelse. Temaet er vold i hjemmet.Pandemien har medført flere tilfælde af vold i hjemmet. Her er børn særligt udsatte. Vold i hjemmet kan medføre alvorlige skader for livet – både fysisk og psykisk. Det kalder på handling, mener Child Protection Network in Denmark, der står bag ny webinarserie om børns rettigheder.

Næste webinar finder sted tirsdag d. 4. maj 2021 kl. 9-12 på Zoom.

De i alt syv seminarer tager udgangspunkt i FN’s Børnekonvention fra 2019, der for første gang anerkendte den øgede risiko, som børn uden forældreomsorg befinder sig i.

Nu vil organisationerne bag afsøge, hvordan konventionen kan anvendes i praksis til at fremme og sikre børns rettigheder. Samtidig undersøges hvilke faktorer der udløser vold i hjemmet og hvordan de kan forebygges.

Både de gode erfaringer og svære udfordringer er vigtigt at dele, mener netværket. Og som noget unikt vil der være fokus på at belyse problemstillingen på tværs af kulturer.

På webinaret den 4. maj 2021 kl. 9-12 er oplægsholderne dr. Chrissie Gale, børnebeskyttelseskonsulent med erfaring fra bl.a. UNICEF, Anni Donaldson, forsker ved University of Strathclyde og Ram Chandra Paudel, som er administrerende direktør i CHILDREN-Nepal.

De efterfølgende webinarer vil dække emnerne: Børn på flugt, Forebyggende strategier, Uddannelse, Religion samt Frivillighed og børnebeskyttelse.


Tilmelding foregår via dette link, og alle er velkomne til at deltage. Man kan læse om det første webinar om FN’s Børnekonvention her.

Comments


bottom of page