top of page

84 afghanere er nu i sikkerhed i Danmark

Et fly med 84 afghanske ansatte fra den danske indsats i Afghanistan er nu landet i Kastrup.”Jeg er glad for at kunne bekræfte, at vi nu har fået et fly med 84 evakuerede personer på sikker grund i Danmark.”

Det skriver udenrigsminister Jeppe Kofod i et tweet her til morgen. Ifølge Politiken er der flere danskere om bord, men: ”Hovedparten er dog afghanere, der har arbejdet for Danmark, og deres familier, blandt andet som tolke, og som frygter for deres liv efter at Taleban har overtaget magten i Afghanistan.”

I Kastrup bliver de udsatte afghanere modtaget af de danske myndigheder og af Røde Kors, som vil bringe dem til et sted, hvor de kan få den nødvendige omsorg og behandling.

Som Røde Kors’ generalsekretær Anders Ladekarl udtrykker det i Politiken:

”De skal have en varm seng at sove i, registreres og tages hånd om. Der vil formentlig være børn iblandt, som kan være traumatiserede, og de skal have mulighed for at få det bearbejdet. Men vi er klar til at tage hånd om de behov, de måtte have og sørge for, at de føler sig velkomne i Danmark. Håbet er selvfølgelig, at de hurtigt kan komme ud og leve et normalt liv i det danske samfund, siger Anders Ladekarl.

Evakueringen fortsætter, lover Jeppe Kofod på Twitter:

”Operationen er stadig i fuld gang, og vi arbejder på højtryk for at evakuere de sidste lokalansatte, tolke og andre grupper ud af Kabul.”

Comentarios


bottom of page