top of page

Foreninger tilslutter sig kirkefolk i protest

Kirkelig protest mod hjemsendelse af syriske flygtninge blev sådan en succes, at 2200 fra foreningsdanmark nu har tilsluttet sig det åbne brev til Folketinget.


Inger Margrethe Andersen, privatfoto


Udover de 1074 underskrifter fra dansk kirkeliv er der indtil nu 2200 fra hele foreningsdanmark, der har skrevet under på et åbent brev til folketing og regering med protest mod hjemsendelse af syriske flygtninge.

Efter omtalen i medierne har en del henvendt sig, fordi de er enige i brevets synspunkter: Protesten, som brevet udtrykker, er imod tvangsudsendelse, tvangsadskilllelse af familier og tvangsanbringelse på udrejsecentre enten her i landet eller i lande som Rwanda. Brevet giver også udtryk for en kritik af den dehumaniserende måde, sårbare mennesker i det hele taget både omtales og behandles, fortæller sognepræst Inger Margrethe Andersen, der står bag det åbne brev.


Mange flere vil skrive under

Efter at det åbne brev var blevet afsendt til regering og folketing har mange henvendt sig, ikke mindst efter medieomtalen i Politiken 21.7., fordi de gerne ville have været medunderskrivere.

Samtidig har Morten Messerschmidt i Berlingske sammenlignet underskrivernes troværdighed med ”1000 pølsemænd eller folkepensionister,” frimærkesamlere eller naturelskere, og Rasmus Stoklund har forklaret sammesteds, at brevet ikke gør mere indtryk på ham end hvis 1000 skorstensfejere havde udtalt sig.

- Nu ved vi ikke lige hvor mange pølsemænd og skorstensfejere, der egentlig er i Danmark – eller om der er nogen blandt underskriverne – men vi er temmelig sikre på, at der både er folkepensionister, frimærkesamlere og naturelskere iblandt, siger Inger Margrethe Andersen med et glimt i øjet.


Sender brevet igen for hver 500 nye underskrifter

Desuden at mange, mange flere af alle slags – ja, fra hele paletten af danskere – faktisk gerne vil have muligheden for at skrive under, fordi de deler vores synspunkt, fortsætter hun

- Derfor har vi besluttet at blive ved med at samle underskrifter. Hver gang der så er samlet 500 yderligere underskrifter, sender vi igen brevet til regering og folketing.

Inger Margrethe Andersen er sognepræst i Bælum-Solbjerg-Skibsted.


Sådan skriver du under:

Send en mail, mærket Åbent brev til aabentbrev21@gmail.com med dit fulde navn, byen, du bor i, og hvad du har arbejdet eller arbejder med.

Comments


bottom of page