top of page

Idémager hyldet på festival

Jubilæumsfestivalens altruistiske pris 2022 blev uddelt til Benedicte Riis, bedre kendt som Tante Andante blandt børn.


Michael Svennevig sammen med prismodtager Benedicte Riis og Thulla. Foto: Tina Lindop.


Bag ethvert initiativ gemmer sig en idé. Bag et sprudlende fyrværkeri af en festival skjuler sig utallige idéer. Og dem er en festivalarrangør som Michael Svennevig afhængig af.

Ud over dem, han selv så gavmildt deler ud, har hans årlige festival ”FORVANDLING eller ej” haft stor glæde af Benedicte Riis’ mange idéer. Hun er bedre kendt som Tante Andante blandt børn.

Tante Andante er en teatertrup, som rejser verden tynd med forestillinger og initiativer på børnenes præmisser. Herhjemme er der oprettet et Tante Andante Hus i Lemvig. ”Et skægt og rart sted for børn i følge med voksne,” som der står på stedets hjemmeside, som også udfordrer ”til at bruge fantasien, lege, synge, danse, male, opfinde eller fortælle historier”.

Jubilæumsprisen gives for en festivalindsats, der er altruistisk – det vil sige drevet af lysten til at virke godt og givende i den givne sammenhæng.

Michael Svennevig gav en kort baggrund for valget af årets prismodtager:

- Først var du med på festivalen HVOR REGNBUEN ENDER i 2020. Året efter var det dig, der kom med overskriften, da du lang tid i forvejen havde talt om æg og om at blive udruget. Det resulterede i en festivaloverskrift, der blev ÆG & HÅB i 2021. Til åbningen fik du mig til at kravle ned i en oversavet fender-bøge, der grangivelig lignede et æg, og som jeg brugte til at tromme på. Det frembragte en del morskab.

Benedicte Riis kvitterede:

- Deltagelse i festivalen er som at indløse billet til et stort vidunderligt univers af oplevelser og dejlige forbindelser. Her er jeg i et altruistisk farvand og kan bare hoppe i og svømme i kunstnerisk nytænkning, musikalsk forvandling og varm menneskekær idéudklækning.

Festivalen gentages hvert år i august. I år med et væld af begivenheder i fire bydele i København.

Commenti


bottom of page