top of page

Jul i moskeen

Imam Ali Moskeens ledende imam, Sayyed Khademi, sagde i sin velkomst, at arrangementet er ”et stort skridt mod bygning af en bro mellem de forskellige religioner, for freden, kendskab samt for integrationens skyld”. Han benyttede også anledningen til at understrege, ”at islam og muslimer tager afstand fra de terrorhandlinger, som sker rundt i verden”.

Imam Sayyed Khademi. (Foto: Bent Dahl Jensen)


”Desværre har disse grusomme handlinger givet et barbarisk billede af islam. Jeg vil udnytte muligheden i dette arrangement, for at sige, at disse handlinger intet har med islam at gøre eller de rigtige muslimer, som praktiserer deres religion på den korrekte måde. Jeg vil ligeledes bede alle om at stå sammen mod terrorisme, som vi alle bør se som fælles fjende. Vi har alle et ansvar over for bekæmpelse af terrorisme. Jeg vil ligeledes bede de religiøse mænd i Vesten om at rette islams samt muslimernes billede, som er blevet sløret i Vesten. Vi vil gøre alt for at bygge broer, så vi lærer hinanden bedre at kende. Jeg vil huske os selv på, at terrorisme er et af Satans værker. Dette er ikke værk af nogen, som tror på Gud. Jeg forstår ikke, hvordan man kan anse islam som terroristernes religion, når de fleste, der mister livet for disse terroristiske handlinger, er muslimer bestående af børn, kvinder og mænd,” sagde imam Sayyed Khademi.

Jesu fødsel i Bibelen og i Koranen

Den muslimske fortælling om Jesu fødsel står i suraen Maria (sura 19), og herfra blev vers 16-30 reciteret til indledning.

Sognepræsterne Lene Skovmark (tv.) og Vivi Andersen. (Foto: Bent Dahl Jensen)


Den kristne fortælling blev præsenteret af folkekirkepræsterne Vivi Andersen og Lene Skovmark. Vivi Andersen fortalte om julen i en kristen tradition, og Lene Skovmark genfortalte med udvalgte bibelcitater beretningen om Jesu fødsel. Derefter holdt Vivi Andersen en prædiken over juleevangeliet, hvor hun understregede, at Gud i Jesus-barnet kommer til alle mennesker – også dem, der holdes udenfor af systemer og strukturer i samfundet.

Derefter opførte en gruppe børn fra moskeen et dramastykke, hvor de viste og genfortalte Koranens beretning om Jesu fødsel.

Børn genfortalte i et dramastykke Koranens beretning om Jesu fødsel fra sura 19 (Maria). (Foto: Bent Dahl Jensen)


Aftenen sluttede med iransk buffet.

Læs mere

Comentários


bottom of page