top of page

Kulturminister: Ukraines kulturarv er vigtig for ukraineres identitet

Danmark giver 680.000 kr. til beskyttelse af ukrainsk kulturarv. Pengene går til UNESCO og bruges bl.a. på emballering og brandbeskyttelse af vigtige objekter.


Billede fra fejring af den ukrainske uafhængighedsdag. Foto: Wix


Kulturministeren har på et møde med den ukrainske kulturminister givet besked om den økonomiske støtte til indsatsen, der ydes gennem FN-organisationen UNESCO.

Et politisk flertal bestående af regeringen (Socialdemokratiet), SF, Radikale Venstre og Enhedslisten har besluttet at give 680.000 kr., svarende til 100.000 US Dollars, til det akutte arbejde, FN's organisation for kultur, videnskab og uddannelse, UNESCO, gør for at beskytte Ukraines kulturarv.

Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

"Den ukrainske kulturarv er et afgørende fundament for det ukrainske folks identitet, som i øjeblikket er under angreb, og den er samtidig en betydningsfuld del af Europas historie. Med støtten viser Danmark, at vi står sammen med ukrainerne og kæmper med dem om at beskytte deres historie og identitet," siger kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen.

På kulturområdet skønner UNESCO, at der er behov for 3 mio. US Dollars (ca. 20 mio. DKK) i de kommende 6 måneder. Midlerne skal blandt andet anvendes til nødhjælpsudstyr i forbindelse med emballering og brandbeskyttelse af kulturarven, teknisk rådgivning og støtte, samt satellit-monitorering af kulturarven.

Ud over Danmark har en række andre lande, blandt andre Canada og Spanien, besluttet at bidrage til UNESCO's indsats.


Comentarios


bottom of page