top of page

Flygtninge bliver stadig udvist til Syrien

Opdateret: 5. sep. 2021

En ung pige sendes retur til et land, hvor fire af hendes familiemedlemmer sidder i den brutale diktators fængsler, fortæller sognepræst og aktivist, der også glæder sig over flere end 3.000 underskrifter på protestbrev.

Illustrationsfoto: Pixabay


Mens alles øjne med gru er rettet mod Afghanistan, fortsætter udvisningerne af de herboende syriske flygtninge. Syriske familier over hele landet har de sidste par uger fået det brev, de frygtede allermest, fortæller sognepræst Inger Margrethe Andersen, der står bag åbent brev med protest, der sender til Folketingets medlemmer hver gang brevet runder endnu 500 underskrifter.

- Vi har nu fået indskrevet 2000 borgerunderskrifter ud over de 1074 fra kirkefolk, fortæller hun glad.

Men brevet med afvisning af opholdstilladelse giver skår i glæden over den store opbakning. Det er menneskeliv, der står på spil når velintegrerede syriske flygtninge sendes tilbage til den diktator, de flygtede fra – eller rettere: sendes i udrejsecentre, fordi Danmark ikke har en aftale med Assad-styret om hjemsendelse.

Et par eksempler:

En ung pige på 18 år, i fuld gang med at uddanne sig som SOSU-assistent, står til udvisning til Syrien, hvor fire af hendes familiemedlemmer sidder i fængsel.

En syg og skrøbelig mand på 76, der har været her i seks år og som måtte vente tre år på at få sin kone og datter hertil – alle tre har nu fået inddraget deres opholdstilladelse.

- Dette er blot et par af de hjerteskærende fortællinger om mennesker, Danmark tidligere har anerkendt har et beskyttelsesbehov. Men nu er regeringen klar til at sende dem tilbage til den diktator og det voldsregime, de flygtede fra, konstaterer Inger Margrethe Andersen.

Syrien er et lige så farligt sted at opholde sig som Afghanistan: Der er talrige rapporter fra Det Syriske Netværk for Menneskerettigheder om vilkårlige fængslinger og overgreb på civilbefolkningen.

- Det er også veldokumenteret, at regimet straffer stedfortrædende og at selve det, at du har været flygtning, er begrundelse nok til, at regimet slår ned på dig, slutter Inger Margrethe Andersen.

Hun opfordrer flere til at skrive under på brevet:

- Vil du være med, sender du en mail til aabentbrev22@gmail.com, med dit navn, din by, hvad du arbejder med eller har arbejdet med og evt. funktioner derudover, du finder relevant.


Comments


bottom of page