top of page

Over 3000 protesterer mod Tefayes udvisning af syriske flygtninge

Mattias Tesfaye har svaret på et åbent brev, som nu er oppe på 3374 underskrifter.


Mattias Tesfaye, pressefoto


- Ud over de oprindelige 1074 kirkelige underskrifter har vi siden fået yderligere 2300 borgerunderskrifter, fortæller en glad Inger Margrethe Andersen.

Underskrifterne pryder et åbent protestbrev til Regeringen og Folketingets politikere mod hjemsendelse af syriske flygtninge. Hun genfremsender hver gang yderligere 500 har skrevet under.


Danske kirker bakker op

Samtidig oplyser hun, at paraplyorganisationen for alle danske kirker, Danske Kirkers Råd, har opfordret deres medlemmer til at protestere mod hjemsendelserne og i brevet til menighederne vedhæftet Inger Margrethe Andersens åbne brev.


Mattias Tesfaye svarer

Udlændingeminister Mattias Tesfaye har svaret på brevet og siger bl.a.: "Jeg deler jeres opfattelse af, at det er vores medmenneskelige forpligtelse at hjælpe mennesker med et beskyttelsesbehov. (...) Men jeg deler ikke jeres opfattelse af, at det betyder, at alle syrere har ret til at få forlænget eller beholde deres midlertidige opholdstilladelse."


Vil bryde incitament

Han henviser til Flygtningenævnet, som han betegner som uafhængigt, der tager afgørelser ud fra et forsigtighedsprincip til flygtningens fordel.

Det overordnede mål for regeringen er, siger han, ”at få brudt med de incitamentsstrukturer, som driver flygtninge og irregulære migranter til at tage den farefulde rejse mod Europa, og som alene tjener menneskesmugleres kyniske forretningsmodel. Vi skal i stedet fokusere på at hjælpe endnu flere flygtninge tættere på deres hjemlande.”


Skal stadig over Middelhavet

Tesfaye kommer ikke ind på det vigtigste incitament, nemlig at der er dokumenteret forfølgelse og overgreb i Syrien. Heller ikke, at flygtninge og asylansøgere alligevel kommer til Danmarks grænse og bliver afvist for derefter efter regeringens ønske at få deres sag behandlet i et tredjeland. De risikerer altså stadigvæk den farefulde rejse over Middelhavet.

Han kommer heller ind på, at de såkaldte nærområder allerede har taget en uforholdsmæssig stor del af de syriske flygtninge.


Kun ganske få kvoteflygtninge

Samtidig skriver Mattias Tesfaye i svaret til Inger Margrethe Andersen og alle underskriverne, at ”de flygtninge, der kommer til Danmark, bør komme hertil som kvoteflygtninge udvalgt ud fra humanitære principper og i et antal, hvor integrationen kan følge med.”

Men han nævner ikke, at Danmark kun tager 200 flygtninge mod de lovede 500, og at de 200 kommer fra DR Congo og ikke Syrien.

Commentaires


bottom of page