top of page

Hvorfor synger migranterne?

Anmeldelse af Svend Løbner

I en tid hvor flygtninge og fremmede hele tiden problematiseres i medierne er det velgørende at få et hæfte ind ad døren, der hedder Migranter synger. Jeg troede først, det var en sangbog, men det er det ikke. Det er en serie interviews med flygtninge og migranter, som er kommet til Danmark med en unik kulturarv i bagagen, en kulturarv, de udtrykker i korsang.

Migranter synger er udgivet af Tværkulturelt Center .


Tværkulturelt Center på Østerbro står bag udgivelsen, hvor 11 musikere og korledere med anden etnisk baggrund en dansk fortæller om musiktraditionen i deres oprindelseslande, og hvordan de formidler den i danske kirker landet over. Og i øvrigt byder sig til med koncerter for alle dem, der har lyst.

Medierne bugner af artikler og debatindlæg, der ser den såkaldte flygtningekrise fra etnisk dansk vinkel. Artiklerne er præget af frygt og vrede. Men hæftet Migranter synger viser en helt anden vinkel – og helt andre værdier. Her er det trøst, håb og glæde, der præger billedet. Og det er også min erfaring i det direkte møde med vores nye borgere: De smiler, joker og hygger sig, selv om deres fremtid er uvis. Præcis som jeg oplevede det i min afrikanske opvækst. Mennesker var glade og smilende midt i deres fattigdom.

Jeg kan varmt anbefale hæftet Migranter synger, om ikke andet så for at give et indblik i dele af flygtninge og migranters liv, som vi ikke hører så meget om. Men også for, at sangerne, musikerne og korene kan komme ud og give frisk verdensluft i et samfund, der lukker sig mere og mere om sig selv.

I hæftet er også en liste over migrantkor, man kan bestille, ligesom der er gode råd til, hvordan man helt konkret får en positiv kontakt til korlederen og opnår synergi mellem nye og ”gamle” danskere ved arrangementet. Hæftet slutter med tal og fakta om asylansøgere, flygtninge og migranter.

Hvorfor synger migranterne? Fordi de midt i det svære alligevel har et håb. Et håb, der næres af deres tro på Gud.

תגובות


bottom of page